Pytanko o piwko z puchy.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • flyboy
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2011.10
    • 1

    Pytanko o piwko z puchy.

    Witam jako, że to mój pierwszy post to witam wszystkich bardzo serdecznie.
    Jakiś czas temu postanowiłem zacząć bawić się w domowe browarnictwo, gdyż miałem okazje spróbować domowego piwka. zakupiłem zestaw startowy z BA, przygotowałem wszystko oczywiście zamiast cukru dałem matl ekstrakt i poszło na burzliwą. Czekając na jej koniec postanowiłem budować aparaturę do zacierania i robienia piwa od podstaw, ale nie o tym.
    Moje pytanko dotyczy przelania na cichą. Burzliwa przebiegała w 21stopni temp.stała a teraz w jakiej temp ma przebiegać cicha? Wiem ,że po butelkowaniu będzie musiało postać kilka dni w temp 21-24 a potem do piwnicy. Więc czy cicha też ma być w jakieś stałej temperaturze?

    Pozdrawiam
    Fly.
  • przemo70
    † 1970-2019 Piwosz w Raju
    • 2007.05
    • 1501

    #2
    Jeśli użyłeś drożdży górnej fermentacji to możesz fermentować w tej samej temp co burzliwa, albo trzymać się widełek, między którymi pracują użyte przez Ciebie drożdże.
    Save water, drink beer ...

    http://www.parowozy.com.pl/
    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

    Comment

    Przetwarzanie...
    X