Witam jako, że to mój pierwszy post to witam wszystkich bardzo serdecznie.
Jakiś czas temu postanowiłem zacząć bawić się w domowe browarnictwo, gdyż miałem okazje spróbować domowego piwka. zakupiłem zestaw startowy z BA, przygotowałem wszystko oczywiście zamiast cukru dałem matl ekstrakt i poszło na burzliwą. Czekając na jej koniec postanowiłem budować aparaturę do zacierania i robienia piwa od podstaw, ale nie o tym.
Moje pytanko dotyczy przelania na cichą. Burzliwa przebiegała w 21stopni temp.stała a teraz w jakiej temp ma przebiegać cicha? Wiem ,że po butelkowaniu będzie musiało postać kilka dni w temp 21-24 a potem do piwnicy. Więc czy cicha też ma być w jakieś stałej temperaturze?
Pozdrawiam
Fly.
Jakiś czas temu postanowiłem zacząć bawić się w domowe browarnictwo, gdyż miałem okazje spróbować domowego piwka. zakupiłem zestaw startowy z BA, przygotowałem wszystko oczywiście zamiast cukru dałem matl ekstrakt i poszło na burzliwą. Czekając na jej koniec postanowiłem budować aparaturę do zacierania i robienia piwa od podstaw, ale nie o tym.
Moje pytanko dotyczy przelania na cichą. Burzliwa przebiegała w 21stopni temp.stała a teraz w jakiej temp ma przebiegać cicha? Wiem ,że po butelkowaniu będzie musiało postać kilka dni w temp 21-24 a potem do piwnicy. Więc czy cicha też ma być w jakieś stałej temperaturze?
Pozdrawiam
Fly.
Comment