Witam,
Rozpocząłem fermentacje piwa z brew kita Coopers European Lager, dokładnie tydzień temu. Piwko fermentowało w temp. ok. 24 stopni. Wszystko było wysterylizowane, fermentator przez cały okres szczelnie zamknięty. Początkowe blg wynosiło 11. Dziś sprawdzam blg i wynosi ok. 2 co wskazywałoby na to, że fermentacja już się zakończyła. Problem w tym że 'substancja' jest dość mocno nagazowana i mętna. Postanowiłem rozlać jednak do butelek. Czy piwo skisło? Zapach co prawda nie jest nie przyjemny, ale dość intensywny.
Rozpocząłem fermentacje piwa z brew kita Coopers European Lager, dokładnie tydzień temu. Piwko fermentowało w temp. ok. 24 stopni. Wszystko było wysterylizowane, fermentator przez cały okres szczelnie zamknięty. Początkowe blg wynosiło 11. Dziś sprawdzam blg i wynosi ok. 2 co wskazywałoby na to, że fermentacja już się zakończyła. Problem w tym że 'substancja' jest dość mocno nagazowana i mętna. Postanowiłem rozlać jednak do butelek. Czy piwo skisło? Zapach co prawda nie jest nie przyjemny, ale dość intensywny.
Comment