Fermentacja rozlewanie

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kenar1985
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.04
    • 9

    #1

    Fermentacja rozlewanie

    WITAM postawiłem pilsnera z puchy dokłasnie 12 dni temu po dodaniu słodu itp pokazało mi 15BLG po 7 dniach zlalem na cicha no i na 11 dzien pomiar wykazał mi 3-3,5 blg na 12 to samo czekac jeszcze czy moze rozlewac do butelek
    POZDRAWIAM I DZIEKI ZA POMOC
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10795

    #2
    Rozlewać, ile było tych puszek i ile"słodu"? Ile wyszło piwa?
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-03-28, 07:39.
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

      #3
      Ani nie czekać ani nie rozlewać tylko wziąć się za czytanie i uzupełnianie wiedzy.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

      (1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

      Comment

      • kenar1985
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.04
        • 9

        #4
        Jedna pucha i słodu jedna

        Comment

        • kenar1985
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.04
          • 9

          #5
          Dzieki za radę Jacer

          Comment

          • Mason
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2010.02
            • 3280

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kenar1985
            Jedna pucha i słodu jedna
            Co jedna słodu? Łyżeczka, łyżka, garść, cysterna?
            JEDNO PIVKO NEVADI!

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10795

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kenar1985
              Jedna pucha i słodu jedna
              Jak zacierałeś ten słód?
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

                #8
                I pisać po polsku

                Comment

                • kenar1985
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2011.04
                  • 9

                  #9
                  piwko

                  Panowie po był Brewkity Coopers Pilsener 1,7 kg oraz puszka ekstraktu słodowego jasnego WES 1,7 kg

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10795

                    #10
                    I wszystko jasne , Rozlewaj
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • kenar1985
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2011.04
                      • 9

                      #11
                      dzieki

                      Comment

                      Related Topics

                      Collapse

                      • Kamil97
                        Fermentacja brewkitu coopersa ustała po 2 dniach
                        Kamil97
                        Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
                        W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...
                        2023-04-05, 16:59
                      • RomaNzRumunii
                        Vienna lager bardzo wolną fermentacja
                        RomaNzRumunii
                        Witam wszystkich serdecznie, mój drugi brewkit, jak w tytule Vienna lager z Gozdawy, do tego pucha słodu zamiast cukru(za radami kolegów z forum) no i trochę się zamuliłem i dodałem 1 kg glukozy (nie wiem czy nie przesadziłem). Drożdże z zestawu, według producenta fermentują nawet w 14...
                        2022-01-25, 16:05
                      • balon91
                        Zatrzymana fermentacja??
                        balon91
                        Witam serdecznie.
                        W piątek nastawiłem swoje pierwsze piwo z brewkitu.
                        postanowiłem dzisiaj sprawdzić BLG, fermentacja wydaje się że ustała. Chciałem się upewnić czy wszystko jest ok i w sobotę miało być przelane do drugiego pojemnika na cichą.

                        Niestety przez moją niecierpliwość...
                        2021-07-14, 15:39
                      • krzysztoft
                        fermentacja burzliwa czy zakażenie?
                        krzysztoft
                        Jest to moja pierwsza warka, a więc doświadczenia nie mam żadnego. Z tego co przeczytałem oraz zobaczyłem wynika, że fermentacja burzliwa charakteryzuje się pojawieniem piany, ruchem w fermentorze oraz wydzielającym się CO2, który powinien powodować "bulgotanie w rurce. U mnie niestety...
                        2019-04-01, 00:18
                      • Magyars
                        Hefeweizen - problemy z fermentacją burzliwą
                        Magyars
                        Witam, opiszę krótko cały proces zacierania i fermentacji, a później napiszę w czym tkwi problem. (Jest to moje 1. warka)

                        50% słód pszeniczny
                        50% słód pilzeński
                        Drożdże Fermentis Safbrew WB-06
                        Chmiel na goryczkę Hallertau Tradition

                        BLG początkowe...
                        2019-12-17, 08:06
                      • Loading...
                      • Koniec listy.
                      Przetwarzanie...