Ponieważ, nie dorosłem do samodzielnego tworzenia receptur, zakupiłem zestaw surowców
Helles - Monachijskie Jasne - 12º BLG:
Słód pilzneński 2,70 kg
Słód wiedeński 0,65 kg
Słód monachijski 0,65 kg
Chmiel Saaz, granulat 35 g
We wszystkich znalezionych przepisach było więcej chmielu.
Co byście proponowali, jeżeli chodzi o chmielenie?
Wystarczy 35g Saaz? (np. 20g na goryczkę, 15g na aromat?)
Użyć Saaz na aromat, dać dodatkową Marynkę na goryczkę?
Będę wdzięczny za wszelkie rady.
Helles - Monachijskie Jasne - 12º BLG:
Słód pilzneński 2,70 kg
Słód wiedeński 0,65 kg
Słód monachijski 0,65 kg
Chmiel Saaz, granulat 35 g
We wszystkich znalezionych przepisach było więcej chmielu.
Co byście proponowali, jeżeli chodzi o chmielenie?
Wystarczy 35g Saaz? (np. 20g na goryczkę, 15g na aromat?)
Użyć Saaz na aromat, dać dodatkową Marynkę na goryczkę?
Będę wdzięczny za wszelkie rady.
Comment