3 Warka w życiu...

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Anaakin
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2011.05
    • 9

3 Warka w życiu...

... oczywiscie z kitu. ;-)

Witam mam pytanie.

Raczkuje w temacie dopiero, a poprzednie dwie warki byly rok temu.

Teraz wstawilem brzeczke w pt a fermentacja zakonczyla sie w pn. (przestalo bulgotac;-)).
    Dzis cukromierz pokazal juz 1blg (nie sprawdzalem wczoraj jak bylo, ale nizej juz nie zejdzie :-)).

Powinienem czekac z butelkowaniem do jutra ew pt (6, 7 dni od wstawienia - zgodnie z instrukcja), czy moge juz dzis zlewac?
    Co moze sie stac jesli sie pospiesze?
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Będziesz miał piwo z farfoclami.

Piwo nie lubi pośpiechu. Powinno odstać tydzień na fermentacji głównej i tydzień lub dwa na wtórnej.

Comment

Related Topics

Collapse

• AaLeX
      Mała aktywność użytkowników naszego forum.
      AaLeX
      Witajcie. Nie wiem, czy w dobrym miejscu, ale jak coś, to można przenieść. Zastanawia mnie coraz mniejsza aktywność użytkowników tego forum. Na palcach maksymalnie obu rąk można policzyć aktywnych użytkowników, którzy regularnie dodają oceny piw. Ja także się staram. Dziwi mnie to,...
      2024-07-29, 15:05
    • dadek
      Czechy, Merklín, Za školou 383, Pivovar Petr Petružálek
      dadek
      Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
      2023-05-16, 00:44
    • StowarzyszenieAdventure
      Browar Kossocice, Galicja
      StowarzyszenieAdventure
      Dzień dobry,
      szukam informacji lub namiaru gdzie mógłbym coś znaleźć na temat browaru we wsi Kossocice. W katastrze Galicyjskim rok 1850 jest podpisany na mapie, znalazłem też o nim wzmiankę w jakimś spisie ale to tyle. Budynek istnieje do dziś. Dziś to dzielnica Krakowa.
      pozdrawiam...
      2024-10-31, 14:43
    • dadek
      Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
      dadek
      Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
      2024-10-23, 00:37
    • Tumry
      Chmiel dawniej i dziś
      Tumry
      Gdy miałem 8 lat trafiłem do chmielarni - przedwojennego budynku, do którego przywożono ciężarówki świeżo zerwanego chmielu (plantację też mi pokazano) - na końcu cyklu produkcyjnego była prasa wysoka na jakieś 6-8 metrów (czyli jej góra tkwiła gdzieś w otworze sufitu), która wtłaczała...
      2019-09-23, 21:00
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...