Witam
Po raz pierwszy ważyłem warkę ze słodów. Po fermentacji burzliwej 6 dniowej przelałem warkę na cichą fermentacje z dna pojemnika przelałem gęstwę do litrowego zdezynfekowanego słoika ponieważ za tydzień będę znowu ważył piwo. Czytałem na forum jak przechowywać drożdże, jak je potem pobudzić, lecz mam pytanie następujące.
W dniu ważenia zamierzam zagotować 100g glukozy i 100 ml wody i po ostudzeniu do 25 stopni dodać te odzyskane drożdże . Ile mam dodać, czy cały ten litrowy słoik
Po raz pierwszy ważyłem warkę ze słodów. Po fermentacji burzliwej 6 dniowej przelałem warkę na cichą fermentacje z dna pojemnika przelałem gęstwę do litrowego zdezynfekowanego słoika ponieważ za tydzień będę znowu ważył piwo. Czytałem na forum jak przechowywać drożdże, jak je potem pobudzić, lecz mam pytanie następujące.
W dniu ważenia zamierzam zagotować 100g glukozy i 100 ml wody i po ostudzeniu do 25 stopni dodać te odzyskane drożdże . Ile mam dodać, czy cały ten litrowy słoik

Comment