Piwo-wino

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Robert13
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2010.04
    • 899

    #16
    Piro wyrzucić do kosza na śmieci, wprowadź do użycia sodę kaustyczną.
    Problemy znikna jak ręką odjął.
    Nalezy jednak używać jej z głową i robic roztwory 2-3%. Polecam specyfik zwany 'Spec do rur', który jest tak naprawde czystą sodą kaustyczną konfekcjonowaną w opakowania jako "Spec'. Powinien byc dostepny w niemal kazdym sklepie.

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23977

      #17
      Polecanie początkującym tak agresywnych środków jest nieco niepoważne.
      Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2012-05-25, 08:40.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      • Robert13
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2010.04
        • 899

        #18
        Hmm...
        1. Wszyscy mają, bo muszą mieć, powyżej 18 lat.
        2. Jest on dostępny niemal w każdym większym sklepie spożywczo-przemysłowym.
        3. Jesli ktoś umie przeprowadzić proces uwarzenia piwa z puchy, zatem można wnioskować, że co najmniej nie jest debilem, a to już dużo...

        Comment

        • Mason
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2010.02
          • 3280

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
          Polecanie początkującym tak agresywnych środków jest nieco niepoważne.
          No nie wiem. Jak piwo wychodzi ok, to faktycznie nie ma co się bawić w sodę. Ale jak trafia się zakażenie, to lepiej użyć sody i wybić wszystko co mogło zostać na sprzęcie.
          JEDNO PIVKO NEVADI!

          Comment

          Przetwarzanie...
          X