Kilka pytań amatora

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Robert13
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2010.04
    • 899

    #16
    Chętnie sie tego dowiemy... Chyba, że jest to tajemnica hnadlowa.

    Na ostatnich warsztatach byl wykład o infekcjach, więc bardzo chętnie również jak przebiega linia na wykresie, gdy na osi x jest temperatura otoczenia, a na osi y ryzyko zakażenia.

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedzi
      Chętnie sie tego dowiemy... Chyba, że jest to tajemnica hnadlowa.
      Konkretnie czego chcesz się dowiedzieć?

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedzi
      Na ostatnich warsztatach byl wykład o infekcjach, więc bardzo chętnie również jak przebiega linia na wykresie, gdy na osi x jest temperatura otoczenia, a na osi y ryzyko zakażenia.
      Nikt nie twierdzi, że w lecie nie ma większego ryzyka zakażenia. Jednakże spokojnie daje się go uniknąć - jakoś mi to już od 8 lat wychodzi bez bólu. Raz mi tylko pszeniczne skwaśniało, ale wtedy mieszkałam w bloku, na 4 piętrze pod dachem. Wyjechałam na weekend, a tu bum - temperatura wzrosła do 30, a w domu do chyba 35 Wtedy zrobiłam sobie styropianową lodóweczkę i pełen luzik
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • Robert13
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2010.04
        • 899

        #18
        Moje doświadczenia są inne, wszystkie infeckje (jako wiekszy lub mniejszy nalot na powierzchni piwa) miałem w lecie, przy przedłużonej f.cichej (ponad 7 dni), ale tylko w piwach słabych, w 9% belgijskich strongach żadnego.
        Zaś o tych granicznych 8% pisal ktoś inny na tym forum, juz nie pomnę kto.. ale zaznajomiony z tym temateem.

        W temacie do którego się wtrąciłem, jest sprzedaż słodów w okrasach zima/wiosna/ lato/jesień.
        Jakie są to % róznice, pomiedzy tymi okresami?

        Comment

        Przetwarzanie...
        X