Witam właśnie kończę burzliwą i tak się zastanawiam czy robić cichą czy zlewać odrazu do butelek...? bo w sumie skoro piwko i tak jest praktycznie czarne to osad nie przeszkadza...
Są po temu jakieś przeciwwskazania aby sobie przeprowadzić cichą już w butelkach ? i czy należy dodać w takim razie glukozę na re-fermentację i ile w tym przypadku?
ps.
piwko : Dry Stout 12 blg
blg 20 (po chmieleniu)
jutro sprawdzem do ilu zeszło....
fermentacja jak narazie 6 dni w 19 stopniach
Są po temu jakieś przeciwwskazania aby sobie przeprowadzić cichą już w butelkach ? i czy należy dodać w takim razie glukozę na re-fermentację i ile w tym przypadku?
ps.
piwko : Dry Stout 12 blg
blg 20 (po chmieleniu)
jutro sprawdzem do ilu zeszło....
fermentacja jak narazie 6 dni w 19 stopniach
Comment