Błąd przy zacieraniu (?)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #31
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojtekW Wyświetlenie odpowiedzi
    Teraz również nie zamierzam kombinowac i będę zacierał z 4 kg pilzeńskiego, a wszystko po to, aby poznać postawowe słody smakowo, co później pozwoli mieszać według uznania. Warto kilka warek zrobić z najprostszych przepisów, ale to tylko moja sugestia...

    Złotymi literami te słowa należy zapisać, bo rzadko się zdarzają w wykonaniu początkującego piwowara
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • WojtekW
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.03
      • 73

      #32
      Dzięki! Motywacja do dalszej pracy rośnie nie tylko po degustacji udanej warki, ale również po dobrym słowie doświadczonego piwowara

      Comment

      • ushi
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2010.03
        • 148

        #33
        Jak masz możliwość to pogadaj z tirowcami którzy jeżdżą do francji np bretanii na lazurowe wybrzeże tam piwka są w podobnym stylu( takim samym) co belgijskie i podpisane są jednakowo Piłem 9%Triple podpisane Blonde Ale i Blonde Ale 5,5 czy 5,8 % Wydaje mi się, że my bardziej wnikamy w nazwę stylu niż same browary w Belgii.
        Mój brat często tam jeździ i podrzuca mi nieraz wynalazki.Tiple jak triple ale Wit mój był lepszy niż 2 Blanche które mi przywiózł choć nie były złe. Musisz jednak przygotować od 1.5 do 3-4 euro za sztukę 0,7 l Wydaje mi się,że w Mrągowie jest jakaś stocznia jachtowa więc stamtąd bankowo wożą łajby w tamte rejony.

        Comment

        • ushi
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.03
          • 148

          #34
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ushi Wyświetlenie odpowiedzi
          Jak masz możliwość to pogadaj z tirowcami którzy jeżdżą do francji np bretanii na lazurowe wybrzeże tam piwka są w podobnym stylu( takim samym) co belgijskie i podpisane są jednakowo Piłem 9%Triple podpisane Blonde Ale i Blonde Ale 5,5 czy 5,8 % Wydaje mi się, że my bardziej wnikamy w nazwę stylu niż same browary w Belgii.
          Mój brat często tam jeździ i podrzuca mi nieraz wynalazki.Tiple jak triple ale Wit mój był lepszy niż 2 Blanche które mi przywiózł choć nie były złe. Musisz jednak przygotować od 1.5 do 3-4 euro za sztukę 0,7 l Wydaje mi się,że w Mrągowie jest jakaś stocznia jachtowa więc stamtąd bankowo wożą łajby w tamte rejony.
          Drożdże Trappist High Gravity są super Piwo podczas fermentacji pachnie jak guma do żucia musisz ich spróbować

          Comment

          • txxx
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2012.08
            • 20

            #35
            ushi, dzięki za podpowiedź, już chyba wiem do kogo odezwać się w sprawie przywiezienia właśnie z Francji jakichś "próbek".

            A co do stoczni jachtowej, nie ma niczego takiego w mrągowie, było kiedyś miejsce gdzie tylko tak naprawde łatali jakieś dziurawe kadłuby / ew. robili jakieś nowe kadłuby ale malutkie i poza tym już dawno to zamknęli - stoi tam teraz piękny nowy dom.

            pozdrawiam, Robert.

            Comment

            • ushi
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2010.03
              • 148

              #36
              No i Niemce mija też po drodze próbować, próbować...

              Comment

              • ushi
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2010.03
                • 148

                #37
                A co do stoczni jachtowej, nie ma niczego takiego w mrągowie, było kiedyś miejsce gdzie tylko tak naprawde łatali jakieś dziurawe kadłuby / ew. robili jakieś nowe kadłuby ale malutkie i poza tym już dawno to zamknęli - stoi tam teraz piękny nowy dom.
                Zorientuj się w temacie -brat mówił, że firma w której pracuje wozi dla nich łódki.
                Wiem, że to trochę archeologia...ale może Ci to pomoże.

                Comment

                Przetwarzanie...
                X