Błąd przy zacieraniu (?)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojtekW Wyświetlenie odpowiedzi
    Teraz również nie zamierzam kombinowac i będę zacierał z 4 kg pilzeńskiego, a wszystko po to, aby poznać postawowe słody smakowo, co później pozwoli mieszać według uznania. Warto kilka warek zrobić z najprostszych przepisów, ale to tylko moja sugestia...

Złotymi literami te słowa należy zapisać, bo rzadko się zdarzają w wykonaniu początkującego piwowara
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• WojtekW
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.03
      • 73

Dzięki! Motywacja do dalszej pracy rośnie nie tylko po degustacji udanej warki, ale również po dobrym słowie doświadczonego piwowara

Comment

• ushi
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2010.03
        • 148

Jak masz możliwość to pogadaj z tirowcami którzy jeżdżą do francji np bretanii na lazurowe wybrzeże tam piwka są w podobnym stylu( takim samym) co belgijskie i podpisane są jednakowo Piłem 9%Triple podpisane Blonde Ale i Blonde Ale 5,5 czy 5,8 % Wydaje mi się, że my bardziej wnikamy w nazwę stylu niż same browary w Belgii.
        Mój brat często tam jeździ i podrzuca mi nieraz wynalazki.Tiple jak triple ale Wit mój był lepszy niż 2 Blanche które mi przywiózł choć nie były złe. Musisz jednak przygotować od 1.5 do 3-4 euro za sztukę 0,7 l Wydaje mi się,że w Mrągowie jest jakaś stocznia jachtowa więc stamtąd bankowo wożą łajby w tamte rejony.

Comment

• ushi
          • 2010.03
          • 148

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ushi Wyświetlenie odpowiedzi
          Jak masz możliwość to pogadaj z tirowcami którzy jeżdżą do francji np bretanii na lazurowe wybrzeże tam piwka są w podobnym stylu( takim samym) co belgijskie i podpisane są jednakowo Piłem 9%Triple podpisane Blonde Ale i Blonde Ale 5,5 czy 5,8 % Wydaje mi się, że my bardziej wnikamy w nazwę stylu niż same browary w Belgii.
          Mój brat często tam jeździ i podrzuca mi nieraz wynalazki.Tiple jak triple ale Wit mój był lepszy niż 2 Blanche które mi przywiózł choć nie były złe. Musisz jednak przygotować od 1.5 do 3-4 euro za sztukę 0,7 l Wydaje mi się,że w Mrągowie jest jakaś stocznia jachtowa więc stamtąd bankowo wożą łajby w tamte rejony.
          Drożdże Trappist High Gravity są super Piwo podczas fermentacji pachnie jak guma do żucia musisz ich spróbować

Comment

• txxx
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2012.08
            • 20

ushi, dzięki za podpowiedź, już chyba wiem do kogo odezwać się w sprawie przywiezienia właśnie z Francji jakichś "próbek".

A co do stoczni jachtowej, nie ma niczego takiego w mrągowie, było kiedyś miejsce gdzie tylko tak naprawde łatali jakieś dziurawe kadłuby / ew. robili jakieś nowe kadłuby ale malutkie i poza tym już dawno to zamknęli - stoi tam teraz piękny nowy dom.

pozdrawiam, Robert.

Comment

• ushi
              • 2010.03
              • 148

No i Niemce mija też po drodze próbować, próbować...

Comment

• ushi
                • 2010.03
                • 148

A co do stoczni jachtowej, nie ma niczego takiego w mrągowie, było kiedyś miejsce gdzie tylko tak naprawde łatali jakieś dziurawe kadłuby / ew. robili jakieś nowe kadłuby ale malutkie i poza tym już dawno to zamknęli - stoi tam teraz piękny nowy dom.
                Zorientuj się w temacie -brat mówił, że firma w której pracuje wozi dla nich łódki.
                Wiem, że to trochę archeologia...ale może Ci to pomoże.

Comment

Przetwarzanie...
                X