Witam,
Moje pierwsze pytanie zanim zadam kolejne, brzmi: Które procesy, podczas produkcji piwa w browarze restauracyjnym, dereminują ilość pracowników w takim browarze?
Pytanie to jest skierowane do praktyków, którzy wiedzą jak się pracuje w browarze i tak naprawdę wiedzą jak to powinno wyglądać.
Dla uproszczenia sprawy dodam zarys produkcji, którą to sobie wyborażam:
Roczna produkcja: 2000 hl
Ilość gatunków piwa: 4
sprzęt: (wielkość do przedyskutowania) ale część funkcji automatyczna (zacieranie, odwirowanie, itp), fermentacja i leżakowanie piwa w jednym tanku, w cooldroomie (ilość tanków też do przedyskutowania). Dodatkowo chciał bym, żeby piwowarzy zajmowali się: rozlewaniem piwa do kegów i myciem kegów (za pomocą myjki do keg). Piwo będzie dystrybułowane do różnych punktów gastronomicznych, w związku z czym oczekiwał bym, że piwowar dodatkowo zajmie się wydawaniem keg klientom.
Za fachowe porady, uwagi i sugetsie, będę bardzo wdzięczny.
Ponadto chętnie odpowiem na wszelkie dlasze pytania.
Moje pierwsze pytanie zanim zadam kolejne, brzmi: Które procesy, podczas produkcji piwa w browarze restauracyjnym, dereminują ilość pracowników w takim browarze?
Pytanie to jest skierowane do praktyków, którzy wiedzą jak się pracuje w browarze i tak naprawdę wiedzą jak to powinno wyglądać.
Dla uproszczenia sprawy dodam zarys produkcji, którą to sobie wyborażam:
Roczna produkcja: 2000 hl
Ilość gatunków piwa: 4
sprzęt: (wielkość do przedyskutowania) ale część funkcji automatyczna (zacieranie, odwirowanie, itp), fermentacja i leżakowanie piwa w jednym tanku, w cooldroomie (ilość tanków też do przedyskutowania). Dodatkowo chciał bym, żeby piwowarzy zajmowali się: rozlewaniem piwa do kegów i myciem kegów (za pomocą myjki do keg). Piwo będzie dystrybułowane do różnych punktów gastronomicznych, w związku z czym oczekiwał bym, że piwowar dodatkowo zajmie się wydawaniem keg klientom.
Za fachowe porady, uwagi i sugetsie, będę bardzo wdzięczny.
Ponadto chętnie odpowiem na wszelkie dlasze pytania.
Comment