Odp: Odp: Odp: Garnki, czyli kotły zacierne i warzelne
Pomyłka. Płyta ceramiczna i indukcyjna, to dwie różne rzeczy. Ja mam "zwykłą" płytę ceramiczną. Indukcyjna, to inna bajka - tam potrzebne są garnki dedykowane specjalnie do tego rodzaju ogrzewania.
Moc wydzielana zależy od masy metalu garnka. Te nierdzewne z Geanta są bardzo cienkie więc i moc grzewcza jest niewielka.
W przypadku indukcji - tak. W ceramicznej - nie.
Zgoda. Skłonnośc ta jest większa, im cieńcze jest dno garnka.
Dobre i tanie? Jak mawiają niektórzy "Nie stać mnie na tanie rzeczy". Niestety, ja nie posłuchałem i mam za swoje.
kangurpl napisał(a)
Problem nie leży w wypukłości dna garnka ale w jego cienkości.
Przy płytach ceramicznych grzanie odbywa się metodą indukcyjną.
Problem nie leży w wypukłości dna garnka ale w jego cienkości.
Przy płytach ceramicznych grzanie odbywa się metodą indukcyjną.
Moc wydzielana zależy od masy metalu garnka. Te nierdzewne z Geanta są bardzo cienkie więc i moc grzewcza jest niewielka.
Dodatkowym utrudnieniem jest skłonność do przypalania się zalegajacej dno warstwy przy intensywnym podgrzewaniu - należy często mieszać.
Garnki tą więc dobre i tanie ale należy je używać z głową.
Comment