Ja swoje piwo do butelek po Sarmackim i po Warce, używam je wielokrotnie.
[Leżakowanie/przechowywanie] - Butelki PET
Collapse
X
-
Pięknie, tyle warzy, nic nie pije na imprezach piwowarskich a tu Warką z PETa się posiłkujeLast edited by ART; 2011-04-09, 21:13.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Tja... dziwne to ale takiej żyrafy nie przebija dziwnością"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziPięknie, tyle warzy, nic nie pije na imprezach piwowarskich a tu Warką z PETa się posiłkujeLast edited by anteks; 2011-04-09, 21:25.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarke w petach nabyłem kiedy w intermarche był konkurs , wygrałem torbę , fotel dmuchany i piłkarzyki a i i peciki mi zostały
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedziWciąż nie napisałeś co zrobiłeś z Warką ?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWypiłemBrowar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziMi tam szkoda wątroby na kiepskie piwa. Zawsze można to jakoś zużyć w kuchni.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziMi tam szkoda wątroby na kiepskie piwa. Zawsze można to jakoś zużyć w kuchni.
Comment
-
-
Planuję wlać pierwszą warkę w PETy po mineralce. Pytanie: w jaki sposób muszę je zdezynfekować? Wydaję mi się, że wrzątek to słaby pomysł, bo butelki mogą się odkształcić plus niewykluczone, że plastik zacznie parować (myślę, że wiecie co mam na myśli, nie wiem jak to inaczej wyrazić, jako nie chemik)
Comment
-
-
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ecznej_butelce lub
Dezynfekcja Sprzęt / różne Chemipro OXI 100 g Przyjazny dla środowiska środek czyszczący zawierający aktywny tlen nie wymagający płukania. Polecany do płukania butelek, sprzętu i akcesoriów. Używany w postaci roztworu: 4 g Chemipro OXI na 1 litr wody. Pozostawiamy na 2 do 5 minut. Opak
Moim faworytem jest OXI, bo jest bezzapachowy i nie trzeba po nim płukać.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Po wypiciu wody zakręć flaszki i bezpośrednio przed rozlewem potraktuj je małą ilością roztworu OXI.Chyba najprostszy aczkolwiek skuteczny sposób.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
Comment