Ekstrakty słodowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • emes
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 4275

    #16
    A propo ceny za ekstrakty że są drogie, to też trzeba mieć jakiś punkt odniesienia. Ja np kupuje oficjalnie, nawet na fakturę ekstrakt jęczmieny jasny za 106 złotych za 14 kg bardzo gęstego syropu. Szczerze mówiąc nie zauważyłem żadnej różnicy oprócz cenowej w stosunku do ekstraktu Browamatora. Cena jest aktualna , bo dziś zakupiłem własnie te 14 kg słodu. Dorzucono mi gratis na oko kilogram ekstraktu karmelowego i kilogram ekstraktu pszenicznego w proszku, bo mając tego najmniejsze opakowania 25 kg nie chcieli mi sprzedać na kilogramy, więc po raz kolejny dostałem "jako próbnik" gratis
    Z oczywistych względów nie będę żadnej firmy reklamował , więc żadnych danych nie podaje.

    Comment

    • crizz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.02
      • 1255

      #17
      Zdaża się, że ekstrakt jest baaardzo tani, ale i zdaża się słód tak tani, że... tańszy od ekstraktu . Wyprodukowanie słodu na pewno jest tańsze od ekstraktu. Dlatego zostawmy tę kwestię.

      Dziękuję za pomoc przy tym temacie. Art - można wystawiać .

      Comment

      • Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

        #18
        Sprawy cenowe pozostawmy na boku. Ekstrakt zawsze będzie droższy, chocby z tego powou, że WES musi kupić słód, żeby go przetworzyć w ekstrakt. dodaje do tego własne koszty, więc rachunek jest prosty.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X