To i ja coś wrzucę na dobry początek:
MARCOWE 14 Blg
FG: 4 Blg
słody (4,0 kg):
pilźnieński ......................................... 3,1 kg
monachijski ....................................... 0,6 kg
Carahel ............................................ 0,3 kg
zacieranie 64 C - 15 min
74 C - 45 min
chmiele:
(90 min) Marynka ............................. 15 g
(60 min) lubelski ............................. 20 g
(15 min) lubelski ............................. 5 g
(0 min) lubelski ................................ 5 g
drożdże: WYEAST Munisch Lager
MARCOWE 14 Blg
FG: 4 Blg
słody (4,0 kg):
pilźnieński ......................................... 3,1 kg
monachijski ....................................... 0,6 kg
Carahel ............................................ 0,3 kg
zacieranie 64 C - 15 min
74 C - 45 min
chmiele:
(90 min) Marynka ............................. 15 g
(60 min) lubelski ............................. 20 g
(15 min) lubelski ............................. 5 g
(0 min) lubelski ................................ 5 g
drożdże: WYEAST Munisch Lager
Comment