Zastanawiam się nad dodatkiem kwasku cytrynowego.
Robiąc piwo przywiązuję dużą wagę do tego, by robić je tylko z naturalnych składników. Jeśli chodzi o miód to też chciałbym postępować tak samo.
Czy ktoś ma pomysł czym zastąpić kwasek cytrynowy?
Może sokiem z cytryny?
Jeżeli chodzi o odczyn brzeczki miodowej, to sam dodatek brzeczki (słód zakwaszający) powinien załatwić sprawę. Zdaje się, że tu jednak chodzi o smak miodu.
Robiąc piwo przywiązuję dużą wagę do tego, by robić je tylko z naturalnych składników. Jeśli chodzi o miód to też chciałbym postępować tak samo.
Czy ktoś ma pomysł czym zastąpić kwasek cytrynowy?
Może sokiem z cytryny?
Jeżeli chodzi o odczyn brzeczki miodowej, to sam dodatek brzeczki (słód zakwaszający) powinien załatwić sprawę. Zdaje się, że tu jednak chodzi o smak miodu.
Comment