Powrót do aktywności w zakresie opracowań

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23930

    Powrót do aktywności w zakresie opracowań

    Czas wreszcie powrócić do systematyzowania tego i owo z zakresu piwowarstwa domowego. Oto moja propozycja. Oby była nietęga.

    Może coś się z tego urodzi. Zatem...

    W sumie będzie to zestaw pomysłów jak ruszyć dział piwowarsko-domowy z pewnego marazmu i zasilać w usystematyzowaną wiedzę odrobinę odłogiem leżący dział PA w Browarbizie (choć oczywiście kilka osób działało w tym zakresie samodzielnie (dzięki!), zupełnie bez żadnej zachęty z mej strony - Makaron, Artur2, itp. - ale chciałbym bardziej systematycznie podejść do tematu).

    Jak ja to widzę... Raz na dwa tygodnie będę podawał nowy temat piwowarski obejmujący jakieś piwnopiwowarskie zagadnienie z prośbą do WAS, warzących BrowarBizowiczów, o wpisywanie swych uwag, sugestii, wskazań do już zamieszczonych informacji/postów na ten właśnie temat - załatwiłoby się w ten sposób kwestię gromadzenia danych na zadany temat przez jedną osobę.

    W tzw. międzyczasie tj. w czasie trwania ww. okresu będę ogłaszał poszukiwanie autora, który skompiluje zebrane wiadomości do postaci artykułu (lub krótszej notatki, jeśli temat jest skromniejszy). Jeśli nikt się nie zgłosi - na zmianę z Maidenowcem zagryziemy zęby i sami napiszemy. Jeśli oczywiście przez kilka tematów nikt się nie pokwapi do pomocy i samemu mielibyśmy to non-stop robić, to pewnie pomysł zarzucimy z braku zrozumienia, czasu i wsparcia ze strony najbardziej zainteresowanych Nie mniej jednak sądzę że to może wypalić.

    Na malutką zachętę i poza sławą coś będzie...

    Ochotnik (na początek pewnie ja ) w ciągu kolejnych dwóch tygodni zobowiąże się do skompilowania tekstu na zadany temat i zamieści go tak jak poprzednie opracowania do przedyskutowania w gronie doświadczonych piwowarów aby zweryfikować i doszlifować to i owo. Jako drobne podziękowanie za wkład w niesienie kagańca oświaty piwowarskiej ów rycerz otrzyma drobny podarek piwowarski do wykorzystania w kuchni piwowarskiej (już to uknułem z Maidenowcem, tzn. z Piwodziejem).

    Osoby które udzielać się będą w gromadzeniu danych - także mogą liczyć na drobny upominek. Raz na 4 tematy będę przeprowadzać losowanie wśród wszystkich pomocników z tych 4 tematów i szczęśliwiec otrzyma również paczuszkę od Piwodzieja do wykorzystania w swym browarze domowym.

    W tym temacie zatem proszę o owacje, glany i rzeczowe sugestie co do mego pomysłu.

    Temat bieżącego dwutygodnia to:
    2008.10.14 - 2008.10.28 - Przechowywanie słodu.
    Do którego aktywnych wspieraczy-pieniaczy-jak-i-niepieniaczy gorąco zapraszam.
    Last edited by ART; 2008-10-16, 02:34.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23930

    #2
    Pomysł chwycił - dziękuję! Choć ponoć wszyscy ochotnicy na wojnie wyginęli, to jednak ktoś jeszcze się znalazł!

    Zatem "na ochotnika" dla opracowania tematu zeszłego dwutygodnia pt. "Przechowywanie słodu" zgłosił się kolega Artur2. Myślę że na dniach złożymy tekst gotowy na poddanie go pod głosy wszechkrytyki

    Jednakże wcześniej pomoc nadeszła także z profesjonalnego-słodownianego świata. Za chwilę będzie dostępny artykuł na ten temat przyszykowany przez kol. Wogosza, który przy okazji nieco teorii nam przybliży.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23930

      #3
      A temat bieżącego dwutygodnia to:
      2008.10.29 - 2008.11.11 - Przechowywanie chmielu.
      Do którego aktywnych wspieraczy-zacieraczy-jak-i-niezacieraczy gorąco zapraszam.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

      Comment

      Przetwarzanie...
      X