keg 19 litrowy - czy warto zainwestować?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• dadek
    Fulda, Wiesenmühlenstraße 13, Brauhaus Wiesenmühle
    dadek
    Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
    2023-10-06, 00:10
  • dadek
    Czechy, Strakonice, Podskalská 324, Dudák Měšťanský pivovar Strakonice
    dadek
    W Strakonicach bywałem wielokrotnie, w browarze (a raczej na jego dziedzińcu) również, jednak nigdy nie było okazji zwiedzić go wewnątrz. Zawsze było albo za późno, albo zwiedzanie w momencie uczestnictwa naszej ekipy w piwnej imprezie akurat nie było w jej programie.
    Świetna okazja...
    2019-10-22, 04:15
  • dadek
    Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
    dadek
    W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
    2024-09-03, 02:08
  • e-prezes
    Pinta, Portermass Amburana
    e-prezes
    Piwo pod tą nazwą zadebiutowało gdzieś chyba coś koło 2019 roku, ale nie miałem możliwości spróbowania przez ostatnie lata. Z tego co pamiętam zawsze był to porter bałtycki dużego kalibru i leżakowany z drewnem/w beczkach. Wczoraj miałem możliwość spróbowania z kranu w warszawskiej...
    2025-01-19, 15:40
  • Javox
    Haacht, Super 8 Rouge
    Javox
    Piwo owocowe coś jakby Kriek, alko 7.5%

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - rubinowa czerwień.
    Aromat - wiśnia.
    Smak - słodka wiśnia ale nie ulepek.

Raz na czas można taką gazowaną...
    2024-12-04, 19:27
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...