Czym zastąpić?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leon9999
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.10
    • 1

Czym zastąpić?

Jakiś czas temu potłukłem probówkę ballingometru. Oczywiście wtedy kiedy była najbardziej potrzebna. Zakup menzurki czy innego wazonika nie wchodził w grę z różnych powodów. Pomoc nadeszła z dość nieoczekiwanej strony. Siostrzeńca, który dostał do zabawy płyn do robienia baniek! Pojemnik ma wymiary trochę większe od oryginalnej probówki i jest z barwnego, przeźroczystego tworzywa więc się nie potłucze a kosztuje kilka złotych.Można takie cudo dostać np. w sklepach z zabawkami i różnym śmieciem po 5zł.
    Pojemność to około 100-150ml. Zależy jak wysoko się przytnie
    Click image for larger version

Name:	banki-miecz-miracle.jpg
Views:	1
Size:	20,3 KB
ID:	2086608
    Click image for larger version

Name:	Zdjęcie0164.jpg
Views:	1
Size:	21,4 KB
ID:	2086609
    Jeśli ktoś znalazł zastosowanie jakimś innym nietypowym przedmiotom niech się też "pochwali". Na najciekawsze rozwiązania wpada się przypadkiem.

Related Topics

Collapse

• m2200
    Cukier kukurydziany - czym zastąpić?
    m2200
    Cześć,

mam zamiar uwarzyć Old Ale'a - w recepturze jest napisane żeby 5 minut przed zakończeniem gotowania dodać "corn sugar". Nigdzie nie mogę go znaleźć. Czy można go zastąpić innym cukrem (np. kandyzowanym)? Czy w ogóle ktoś z Was go używał do warzenia?
    2015-10-09, 11:50
  • corwin
    Saaz - skąd zdobyć/czym zastąpić
    corwin
    Witam,

rozważam uwarzenie pilsa na Saaz'ie. Ale jakoś nie mogę go znaleźć w polskim internecie. Czy ktoś wie, gdzie jest dostępy w ilościach "domowych" lub czym najlepiej go zastąpić?

Kuba
    2008-07-03, 20:42
  • Ayodele
    proporcje ilości chmielu miedzy granulatem a szyszką
    Ayodele
    Czy jest jakaś ustalona proporcja w stosowaniu ilości chmielu miedzy ilością szyszek
    a granulatem ?
    Jeśli w recepturze jest np. 50 g szyszek to jaką ilością zastąpić to granulatem ?
    Może to potraktować procentowo ?
    2018-04-19, 01:04
  • spider74
    Czym zastąpić drożdże THG
    spider74
    Czytam o problemach "powolnych" tegorocznych THG. Rozumiem ze bez wzgledu na zrodlo tak teraz one maja. W zwiazku z tym mam klika pytan. Zamierzam zrobic piwo o nazwie Slodka Curacao ze strony BA. Polecane tam sa wlasnie te drozdze. Czy mozna je zastpic suchymi S-03 / US-56 czy moze S-33?...
    2007-01-10, 23:17
  • jaroslav01
    Da się zastąpić słodowanie zewnętrznymi enzymami?
    jaroslav01
    Witam

Na forum jestem od dość dawna ale w zasadzie to chyba tutaj się jeszcze nie udzielałem i chyba jest to nawet mój pierwszy post, coś niecoś na temat warzenia piwa przeczytałem ale za praktykę jeszcze się nie zabierałem

Do tej pory zajmowałem się wyrobem...
    2014-09-29, 21:34
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...