Braumeister 20L

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bubla
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.04
    • 2

Braumeister 20L

Widzę że jest sporo konstrukcji DIY sławnego i bardzo cennego kociołka, ale nie znalazłem nigdzie opisu wymiarów oryginału w wersji na 20L, czy koś mógłby je zapodać?
  • bubla
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.04
    • 2

Malt Pipe Dimensions:
    20l = 270mm Diameter X 365 Tall
    50l Standard = 350mm Diameter X 480 Tall
    50l Short = 350mm Diameter X 270 Tall

Comment

Related Topics

Collapse

• wpadzio
      Warsteiner, Braumeister
      wpadzio
      Amber lager z największego niemieckiego prywatnego browaru. Braumeister jest limitowanym piwem, uwarzonym na cześć historycznego głównego piwowara, Fritza Petersa, który pracował w browarze przez 30 lat w latach 1869 - 1899. Piwo ma 12,4° Plato ekstraktu oraz 5,2% alkoholu. Do produkcji zastosowano...
      2016-09-22, 15:23
    • dadek
      Chorwacja, Solin, ul. don Frane Bulića 4, Brew My Beer
      dadek
      O tym browarku powiedział nam piwowar z browaru LAB w Splicie, jako że właściciele to jego kumple. Dzwonił nawet do nich żeby nas umówić na wizytę, która doszła do skutku po dwóch dniach 19.08.2021 gdy to jeden z piwowarów był na miejscu.
      Solin znany głównie z ruin antycznego amfiteatru...
      2021-10-28, 02:02
    • heckler
      Czechy, Telč, Slavatovská 86, Pivovar Panský Dvůr
      heckler
      Pod koniec ubiegłego roku urocze miasteczko Telč doczekało się drugiego browaru. Został on otwarty w nowo odrestaurowanym kompleksie zwanym Panský dvůr.
      Ośrodek rekreacyjny Panský dvůr powstał w wyniku przebudowy gospodarstwa, które w XVI wieku należało do zamku Telč, a następnie...
      2020-02-01, 10:00
    • PietrekL
      Buduję sterownik, potrzebuję pomocy
      PietrekL
      Witam.
      Nie chciałem zakładać nowego tematu, by nie zaśmiecać forum, a że tematyka zbliżona to pomyślałem, że podłączę się pod temat mat_bro. Mam nadzieję, że nie ma nic za złe, przy okazji jego temat udzielił mi kilka odpowiedzi na moje pytania.

Buduję i programuję kontroler...
      2018-08-26, 14:03
    • beerek62
      Browar Obywatelski w Zabrzu
      beerek62
      Po raz kolejny prośba o potwierdzenie lub uzupełnienie informacji na temat browaru z Górnego Śląska - dokładnie chodzi o Browar Sauera z Zabrza. Posiadam butelkę z tego browaru - na szkle napis "Bürgerliches Brauhaus J. Kotzyba Hindenburg O/S". Butelka z zielonego szkła zamykana kabłąkiem...
      2019-05-12, 20:06
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...