Jestem przed decyzją -zakup gara warzelnego czy zakup kega i wykonanie coś podobnego do baumaistera Z wykonaniem sobie dam radę .Konkretnie nie wiem gdzie pompa pompuje brzeczkę . Rozumiem , że urządzenie składa się z naczyń jedno w drugim . Do wewnętrznego wsypujemy słód.Wewnetrzne naczynie zamiast dna ma sito . Grzałki są między sciankami lub przy dnie. Kruciec pompy wspawany jest w dno maczynia zewn . Proszę o wyjaśnienie lub sprostowanie mego opisu .
Jaka jest kolejność przepływu w Braumeister lub podobne ?
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Kolejny browar w Brukseli jaki odwiedziliśmy 9.08.2024 jest odległy w prostej linii od La Source o 300 m https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...re-4-la-source. Jednak bezpośredniego przejścia nie ma, należy...
-
Channel: Belgia
-
-
Czesc,
Chciałbym zakupić taki kociołek, zastanawiałem się nad klarsteinem ale w porównaniu z tym oszczędność wynosi £100. Jest to dla mnie sporo. Czy ktoś używa kociołka tej firmy i mógłby mi opisać wady zalety? Czy pompa jest taka ważna czy może zakup kociołka bez pompy dużej...-
Channel: Sprzęt
-
-
Wielokran z ok. 30 pipami, mają tutaj lane m.in. piwa ze swojego nowopowstałego za ścianą browarku - Imperial Brygghus. W zestawie kranowym są dwie brytyjskie pompy na ejle.
Lokal ma trochę dziwaczny klimat - główna sala stylizowana na angielski pub, więc ciemne drewno, przygaszone...-
Channel: Szwecja
2023-10-15, 18:37 -
-
Witam
Mam do sprzedania prawie kompletny system HERMS o wybiciu ok. 100 L
W jego skład wchodzą:
- kadź warzelna 100 L ze wspawanymi złączami
- kadź zacierna 100 L ze wspawanymi złączami
- fałszywe dno wycinane laserowo na wymiar...5 Photos-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
-
Amber lager z największego niemieckiego prywatnego browaru. Braumeister jest limitowanym piwem, uwarzonym na cześć historycznego głównego piwowara, Fritza Petersa, który pracował w browarze przez 30 lat w latach 1869 - 1899. Piwo ma 12,4° Plato ekstraktu oraz 5,2% alkoholu. Do produkcji zastosowano...
-
Channel: Niemcy
2016-09-22, 15:23 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment