Filtrator z oplotu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PejlEjl
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.10
    • 6

    #16
    Zbyt drobne śrutowanie jak już wspomniałem zostawia dużo mączki, która się nie rozpuszcza w brzeczce, a to powoduje powstanie roztworu koloidalnego. Niestety moja metoda filtracji może i jest wygodna ale nie pozwala na wyłapanie cząsteczek o wielkości mniejszej niż średnica oczek gazy.

    Comment

    • Marcin_wc
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.09
      • 2115

      #17
      Śrutownik w CP to chyba ostatnia rzecz do jakiej można się przyczepić.

      Drobne śrutowanie nie ma wpływu na mętność, tylko na czas filtracji. Używanie gazy pokazuje, że powinieneś dopracować swój proces warzenia.

      Comment

      • Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PejlEjl Wyświetlenie odpowiedzi
        Zbyt drobne śrutowanie jak już wspomniałem zostawia dużo mączki, która się nie rozpuszcza w brzeczce, a to powoduje powstanie roztworu koloidalnego. Niestety moja metoda filtracji może i jest wygodna ale nie pozwala na wyłapanie cząsteczek o wielkości mniejszej niż średnica oczek gazy.
        Następny specjalista od wymyślania prochu i wyważania otwartych drzwi.

        Jeśli brzeczkę po filtracji masz mętną, to znaczy, że źle zacierasz albo źle filtrujesz. Setki ludzi używa ześrtuowanego słodu z CP i nie mają problemów z mętnością.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X