Śrutownica - Trójmiasto, pomocy! :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piwkodziwko
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.06
    • 4

Śrutownica - Trójmiasto, pomocy! :)

Witam.

Piszę do dobrych kolegów piwowarów z prośbą o pomoc. Zamawianie słodów nad ranem, po ciężkim wieczorze nie należy do dobrych praktyk. Zawsze dłoń może się omsknąć i możemy zaznaczyć coś innego niż docelowe "śrutowanie" słodów.

I pojawia się problem
    Czy jest jakiś dobry człowiek z Trójmiasta, który użyczyłby swojej śrutownicy na słody do New Zealand'a?

Pozdrawiam.
    Kuba
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13963

Nie wiem czy tutaj ktoś się zgłosi. Nieco większe szanse będziesz mieć, gdy napiszesz o problemie tu:

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• piwkodziwko
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2012.06
      • 4

Dzięki nie znałem tej strony!

Comment

• piwkodziwko
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2012.06
        • 4

Ponawiam pytanie, na pomorskiejławie nikt się nie odzywa.. Niewielki ruch tam jest. Odwdzięczę się buteleczką mojego pszeniczniaka

Comment

• Marwis
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2010.10
          • 36

dużo masz tego słodu do śrutowania?

Comment

Related Topics

Collapse

• centris
            Potrzebuje pomocy piwowara
            centris
            Cześć,
            Poszukuję kompletnego kursu/szkolenia na piwowara najlepiej podkarpacie/małopolska (nie musi być dyplom).
            Pozdrawiam
            2025-01-07, 10:23
          • Kwachu1444
            Prawdopodobna infekcja - Pomocy
            Kwachu1444
            Witam,
            Do piwowarstwa domowego wróciłem po rocznej przerwie. Z braku środków wynajmowałem pokój a nie dostałem zgody na warzenie od właścicielki, bo "przecież każdy alkohol w domu robiony to bimber, a ten co go robi to pijus". Sytuacja się poprawiła i zainwestowałem w...
            2020-03-31, 21:19
          • peter267
            Pomocy
            peter267
            Witam wszystkich
            Chciałbym zacząć przygodę z warzeniem własnego piwa wiec na początek kupiłem podstawowy sprzęt .Parę lat temu na pożyczonym sprzęcie udało mi się zrobić coś z brewkitów zrobił się też cydr . Zawsze to lepsze niż piwo ze sklepu. Ale do rzeczy fermentatory...
            2020-01-26, 13:04
          • darekd
            Lupulus, Jolly Poupée
            darekd
            Znany w Polsce browar z walońskiej prowincji Luxembourg nieopodal granicy z Luksemburgiem.

Na ecie info: "modern red beer", chmiel Styrian Golding, zaw. alk. bardzo dokładnie podana: 6,671%

https://lupulus.be/biere/jolly-poupee-33cl

Aromat - na początku...
            2024-12-22, 22:43
          • Grinch
            POMOCY!!! Szkło do piwa
            Grinch
            Witam wszystkich serdecznie,
            jestem "nowa" na forum i potrzebuje pomocy. Mój narzeczony ma za niedługo urodziny i chciała bym kupić mu szkło do piwa. Ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Szukałam na allegro ale nie ma tam nic, co by mnie zainteresowało. Szukam sklepu...
            2018-04-06, 06:32
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...