Kapslownica stołowa GRIFO . Opinie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Inco
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.05
    • 33

Kapslownica stołowa GRIFO . Opinie

Witam.

Sporymi krokami przymierzam się do zrobienia swojej pierwszej warki zaczynając od skompletowania sprzętu.

Przeczytałem kilka wątków na temat kapslownic, po których lekturze stwierdziłem, że kapslownica - młotkowa to nieporozumienie , - ręczna (Gretna,Emily) ujdzie w tłumie.

Biorąc pod uwagę,że różnica ceny między ręczna a stołową (Grifo) wynosi zaledwie ~40zł wstępnie zdecydowałem się na zakup z BA (http://www.browamator.pl/szczegoly.p...&przedm=194234) .

Prosiłbym o opinie, na co zwracać uwagę przy kapslowaniu, jak robić to prawidłowo i co robić,albo czego nie robić,żeby przedłużyć jej żywotność.

A może ostatnio pojawiło się coś nowego na rynku? Możecie coś polecić (z zastrzeżeniem,że nie chciałbym wydać więcej niż 100zł na kapslownice)

Pozdrawiam,
    Inco
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3491

Na górze jest wyszukiwarka i po wpisaniu "grifo" wywaliło mi 20 tematów
    Spróbuj i Ty...
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• Gość

Jak masz możliwości, to polecam zrobić samemu, tu z fotkami:

Witam ! Jako, że na forum jestem nowy chciałbym się ze wszystkimi przywitać ! Moja zabawa z piwowarstwem domowym dopiero się zaczyna, pierwsza warka już wstawiona no i trzeba było zadbać o zabutelkowanie. Przedstawiam moją kapslownicę ładna może nie jest ale działa jak na razie bez problemu.

Comment

• marcinoser
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2007.06
        • 35

ilu ludzi tyle pomysłów, jak przerobić młotkową za 20 zł, na stołową, lepszą od tej za 200zł.

Comment

• MarcinKan
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2013.02
          • 191

hehe fajna ta kapslownica samoróbka ... tworzenie domowego browaru wygląda nieraz jak "wojny na złomowisku"

Comment

• sztetke
            Porucznik Browarny Tester
            • 2009.12
            • 355

Niby niezniszczalna grifo HD klękła, podczas kapslowania odpadła tulejka przytrzymująca uchwyt, da się przyspawać pewnie, ale liczyłem, że to trochę bardziej pancerna konstrukcja, zakapslowane ze 100 warek.

Comment