przesiadka z wina na piwo. Co można wykorzystać?
Collapse
X
-
Spokojnie panowie, napewno nikt nie chciał robić zadymy. Pomysł z PETami jest kontrowersyjny ale każdy ma swoje doświadczenia którymi się dzieli. Ja nigdy bym nie poczęstował gości stawiając na stole PETa. Wiem jak ważne jest opakowanie tego czym chcemy się pochwalić. Robi wrażenie butelka z własną etykietą lub w przypadku w/w 70% karafka zamiast bańki po mleku.
Wróćmy do tematu wyboru brewkita :-)Comment
-
Spokojnie panowie, napewno nikt nie chciał robić zadymy. Pomysł z PETami jest kontrowersyjny ale każdy ma swoje doświadczenia którymi się dzieli. Ja nigdy bym nie poczęstował gości stawiając na stole PETa. Wiem jak ważne jest opakowanie tego czym chcemy się pochwalić. Robi wrażenie butelka z własną etykietą lub w przypadku w/w 70% karafka zamiast bańki po mleku.
Wróćmy do tematu wyboru brewkita :-)Ostatnia zmiana dokonana przez gobong; 2013-08-07, 11:59.Comment
-
Jest!! Zamówienie dotarło. Niestety muszę powstrzymać się z robotą bo upał straszny i trudno teraz o optymalną temperaturę. Zająłem się myciem butelek i przy okazji czytam forum. trafiłem na POST o butelkach.
Zastanawiam się jakiego typu są butelki po piwie Tyskie?? Czy kapslownica Greta jest do nich odpowiednia?Comment
-
Po Tyskim będą dobre o ile to 0,5 l – tych małych 0,33 l nie zakapslujesz, bo się kołnierz pokruszy.
Generalnie każda butelka jest dobra po piwie, z wyłączeniem zakręcanych, choć znam takich co używają i takie.
Jak masz gretę, to na początek zakapsluj kilka butelek „na sucho”, tak dla małej wprawy.
Ja zawsze polecam kapslownicę stołową, mnie moja greta wnerwiała i przerobiłem na stołową, ale może Tobie przypasuje, powodzenia.Comment
-
Spokojnie możesz wykorzystać, tylko dobrze zdezynfekuj. Wino zawiera dużo substancji będących pożywką dla bakterii, których pozostałości mogły zostać na ściankach.Ostatnia zmiana dokonana przez jakejake; 2013-08-09, 18:42.Comment
-
Od wczoraj piwo wesoło do mnie gada więc mam jeszcze trochę czasu i podpytam was.
Po burzliwej zlewam z nad osadu i pozostawiam do cichej fermentacji. Czy po cichej ponownie zlać przed dodaniem rostworu cukrowego czy już nie zlewać?
Robiąc roztwór cukrowy zagotowywuję wodę i rozpuszczam 160g cukru i leję gorące czy czekam aż ostygnie?Comment
-
Od wczoraj piwo wesoło do mnie gada więc mam jeszcze trochę czasu i podpytam was.
Po burzliwej zlewam z nad osadu i pozostawiam do cichej fermentacji. Czy po cichej ponownie zlać przed dodaniem rostworu cukrowego czy już nie zlewać?
Robiąc roztwór cukrowy zagotowywuję wodę i rozpuszczam 160g cukru i leję gorące czy czekam aż ostygnie?Comment
Related Topics
Collapse
-
Kolejna odsłona tego festiwalu w warszawskim Pałacu Kultury. Chmiel, jabłka i winogrona to temat przewodni podczas tych dni!
Wystawcy z pasją opowiedzą o tradycyjnych metodach warzenia kraftowego piwa, polecą Wam idealne wino do kolacji oraz na prezent oraz.. ugaszą Wasze pragnienie-
Channel: Festiwale piwne
-
-
Pod koniec ubiegłego roku otwarto (jak się okazuje) świetny sklep, ponieważ nieco w głębi sklepu na kilku regałach znajduje się ok. 70 sztuk piw w większości polskich kraftowych oraz kilka sztuk czeskich i niemieckich. Wśród piwerek znajdziecie także kilka sztosów. W sklepie dominują...
-
Channel: Świętokrzyskie
-
-
Pod koniec ubiegłego roku otwarto (jak się okazuje) świetny sklep, ponieważ nieco w głębi sklepu na kilku regałach znajduje się ok. 70 sztuk piw w większości polskich kraftowych oraz kilka sztuk czeskich i niemieckich. Wśród piwerek znajdziecie także kilka sztosów. W sklepie dominują...
-
Channel: Świętokrzyskie
-
-
Sześć kilometrów od Znojma, tuż przy austriackiej granicy położone jest słynne przede wszystkim z winiarstwa małe miasteczko Satov.
Czas tutaj biegnie powoli, tak powoli jak rośnie winorośl, a właśnie większość mieszkańców zajmuje się ich uprawą, więc niespiesznie czekają...-
Channel: Czechy
-
-
Link do oferty:
https://www.olx.pl/oferta/zestaw-do-...8-IDuHkA5.html...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2018-06-05, 21:06 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment