przesiadka z wina na piwo. Co można wykorzystać?
Collapse
X
-
Spokojnie panowie, napewno nikt nie chciał robić zadymy. Pomysł z PETami jest kontrowersyjny ale każdy ma swoje doświadczenia którymi się dzieli. Ja nigdy bym nie poczęstował gości stawiając na stole PETa. Wiem jak ważne jest opakowanie tego czym chcemy się pochwalić. Robi wrażenie butelka z własną etykietą lub w przypadku w/w 70% karafka zamiast bańki po mleku.
Wróćmy do tematu wyboru brewkita :-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TOM3K Wyświetlenie odpowiedziSpokojnie panowie, napewno nikt nie chciał robić zadymy. Pomysł z PETami jest kontrowersyjny ale każdy ma swoje doświadczenia którymi się dzieli. Ja nigdy bym nie poczęstował gości stawiając na stole PETa. Wiem jak ważne jest opakowanie tego czym chcemy się pochwalić. Robi wrażenie butelka z własną etykietą lub w przypadku w/w 70% karafka zamiast bańki po mleku.
Wróćmy do tematu wyboru brewkita :-)Last edited by gobong; 2013-08-07, 11:59.
Comment
-
-
Jest!! Zamówienie dotarło. Niestety muszę powstrzymać się z robotą bo upał straszny i trudno teraz o optymalną temperaturę. Zająłem się myciem butelek i przy okazji czytam forum. trafiłem na POST o butelkach.
Zastanawiam się jakiego typu są butelki po piwie Tyskie?? Czy kapslownica Greta jest do nich odpowiednia?
Comment
-
-
Po Tyskim będą dobre o ile to 0,5 l – tych małych 0,33 l nie zakapslujesz, bo się kołnierz pokruszy.
Generalnie każda butelka jest dobra po piwie, z wyłączeniem zakręcanych, choć znam takich co używają i takie.
Jak masz gretę, to na początek zakapsluj kilka butelek „na sucho”, tak dla małej wprawy.
Ja zawsze polecam kapslownicę stołową, mnie moja greta wnerwiała i przerobiłem na stołową, ale może Tobie przypasuje, powodzenia.
Comment
-
-
Od wczoraj piwo wesoło do mnie gada więc mam jeszcze trochę czasu i podpytam was.
Po burzliwej zlewam z nad osadu i pozostawiam do cichej fermentacji. Czy po cichej ponownie zlać przed dodaniem rostworu cukrowego czy już nie zlewać?
Robiąc roztwór cukrowy zagotowywuję wodę i rozpuszczam 160g cukru i leję gorące czy czekam aż ostygnie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TOM3K Wyświetlenie odpowiedziOd wczoraj piwo wesoło do mnie gada więc mam jeszcze trochę czasu i podpytam was.
Po burzliwej zlewam z nad osadu i pozostawiam do cichej fermentacji. Czy po cichej ponownie zlać przed dodaniem rostworu cukrowego czy już nie zlewać?
Robiąc roztwór cukrowy zagotowywuję wodę i rozpuszczam 160g cukru i leję gorące czy czekam aż ostygnie?
Comment
-
Comment