Dezynfekcja lodówki

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gość

Dzięki za porady.
    Do dezynfekcji wszystkiego (od fermentora, przez butelki do opakowania drożdży) używam 70% alkoholu, wszystko nim spryskuje, tylko czasem jest problem w jego zdobyciu … więc chce mieć alternatywę.
    Desprej wychodzi drogo, poszukam cen mexipolu i perhydrolu.

Comment

• zgoda
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 3516

Na duże rzeczy wychodzi drogo, nawet jak tanio kupisz. ClO2 wychodzi do tego najtaniej i jest bardzo skuteczne.
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10798

Najważniejsze to dokładnie umyć a dopiero później dezynfekować
        Mniej książków więcej piwa

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
          Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
          dadek
          W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
          Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
          2023-09-07, 00:42
        • bastion
          Łotwa, Jelgava, Cukura Iela 21, Alus Daritava Viedi.
          bastion
          Browar restauracyjny Viedi mieści się na przedmieściach spokojnego miasteczka jakim jest Jelgava. Ale generalnie można to przypiąć chyba do każdego łotewskiego miasta poza stolicą. W piękny letni dzień widać mnóstwo ludzi spacerujących, czy też oddających się żegludze po rzece Lelupie....
          2023-11-27, 21:50
        • dadek
          Nieczajna 32, Browar Nieczajna
          dadek
          13.05.2021 będąc w Poznaniu zabrałem się do Nieczajnej z Jankiem Szałą, który warzy tu kontraktowo. Inaczej czekał by mnie 5 kilometrowy spacer ze stacji PKP Wargowo. Teren gdzie znajduje się browar leży kawałek od wsi i na pierwszy rzut oka budzi mieszane uczucia. Betonowe płoty, siatki...
          2021-06-10, 17:23
        • heckler
          Náměšť na Hané, Zákostelí 77, Náměšťský pivovar
          heckler
          Dokładnie w lutym tego roku w małej mieścinie Náměšť na Hané oficjalnie wystartował drugi browar . Oba browary oddalone są od siebie o jakieś 500 metrów. Nowo otwarty Náměšťský pivovar znajduje się tuż za kościołem w prywatnym domu właścicieli. W sobotę lokal otwierano od godziny...
          2020-08-19, 11:15
        • heckler
          Mokrovousy 111, Pivovar Krodo Beer
          heckler
          Mokrovousy to kolejna mała, czeska wioska na której niegdysiejszy browarek domowy zaczął działać legalnie. KRODO był tajemniczym bogiem celtyckim, czczonym przez przedchrześcijańskich germańskich Saksonów i pierwszych Słowian jako bóg obfitości i dobrobytu. Tak o nazwie swojego browaru...
          2019-09-27, 05:35
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...