Dezynfekcja lodówki

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #16
    Dzięki za porady.
    Do dezynfekcji wszystkiego (od fermentora, przez butelki do opakowania drożdży) używam 70% alkoholu, wszystko nim spryskuje, tylko czasem jest problem w jego zdobyciu … więc chce mieć alternatywę.
    Desprej wychodzi drogo, poszukam cen mexipolu i perhydrolu.

    Comment

    • zgoda
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 3516

      #17
      Na duże rzeczy wychodzi drogo, nawet jak tanio kupisz. ClO2 wychodzi do tego najtaniej i jest bardzo skuteczne.
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10787

        #18
        Najważniejsze to dokładnie umyć a dopiero później dezynfekować
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        Przetwarzanie...
        X