Witam was wszystkich gorąco!
Właśnie zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym i mam mały dylemat związany z garnkiem.
Otóż na zakup nowego na ten moment mnie nie stać więc zacząłem podpytywać znajomych czy nie mają jakiegoś na zbyciu.
Owocem tych poszukiwań okazało się to cudo:
Pojemność 20l, wykonany z ocynkowanej blachy, z wierzchu upaćkany trochę farbą (spokojnie da się to umyć), w środku brudny, żadnych oznak rdzy.
Jak myślicie - nada się? 20 litrów wystarczy na proces zacierania chcąc otrzymać 20 litrów piwa?
Czekam na wasze opinie
Właśnie zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym i mam mały dylemat związany z garnkiem.
Otóż na zakup nowego na ten moment mnie nie stać więc zacząłem podpytywać znajomych czy nie mają jakiegoś na zbyciu.
Owocem tych poszukiwań okazało się to cudo:
Pojemność 20l, wykonany z ocynkowanej blachy, z wierzchu upaćkany trochę farbą (spokojnie da się to umyć), w środku brudny, żadnych oznak rdzy.
Jak myślicie - nada się? 20 litrów wystarczy na proces zacierania chcąc otrzymać 20 litrów piwa?
Czekam na wasze opinie
Comment