Witam wszystkich. Po przejrzeniu cen chłodnic na stronach internetowych postanowiłem że zrobienie jej samemu zaoszczędzi mi trochę pieniędzy i tutaj nasuwa się pytanie. Z czego? Czy jedyne możliwe materiały do zrobienia takiego cuda to miedź lub nierdzewka czy może można ją zrobić z czegoś innego np. z alupexu? Czy nie wpłynie to na smak piwa? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.
Samodzielny "montaż" chłodnicy.
Collapse
X
-
Witam wszystkich ponownie. W związku z brakiem odpowiedzi wziąłem sprawę w swoje ręce, zasięgnąłem opinii eksperta z innego źródła i samodzielnie zrobiłem chłodnicę z 9m miedźrurki za śmieszne pieniądze(mniej niż 100zł wliczając koszt zacisków i wężyka silokonowego) która sprawuje się znakomicie. W związku z tym proszę o zamknięcie tematu lub usunięcie go. Dziękuje i pozdrawiam.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Domak89 Wyświetlenie odpowiedziWitam wszystkich. Po przejrzeniu cen chłodnic na stronach internetowych postanowiłem że zrobienie jej samemu zaoszczędzi mi trochę pieniędzy i tutaj nasuwa się pytanie. Z czego? Czy jedyne możliwe materiały do zrobienia takiego cuda to miedź lub nierdzewka czy może można ją zrobić z czegoś innego np. z alupexu? Czy nie wpłynie to na smak piwa? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.
Wrzucę zdjęcie po długim majowym weekendzie.
pozdr/
Comment
-
Comment