Kapslownica
Collapse
X
-
Mam Grifo i działa świetnie, jedyny problem to konieczność regulacji wajchy przy różnej wysokości butelek.
Grifo HD też używałem i prawdziwa bajka, to chyba najlepsza kapslownica na rynku. Kapslowanie nie wymaga praktycznie żadnego wysiłku, wszystko idzie gładko i sprawnie.
Jeśli masz w miarę ten sam typ butelek to wg mnie mozna się ograniczyć do Grifo. Ciągła zmiana ustawienia może wyprowadzić z równowagi, więc w innym wypadku poleciłbym wersję HDOstatnia zmiana dokonana przez gwzd; 2014-05-15, 13:41.
-
-
Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić tej przekładni ślimakowej, nie ma tutaj ryzyka, że jeśli za mocno się dokręci to butelka się nie potłucze?
Rozumiem, że przy tego typu kapslownicach nie ma problemu z wysokością kołnierza itd tak jak w przypadku Grety?Piwo to moje paliwo :)
Comment
-
-
Kapslownica ma na podstawce podkładkę z twardej gumy, więc wszystko się ładnie amortyzuje. Ponadto przy kapslowaniu czuć charakterystyczny przeskok i wg mnie nie ma możliwości zniszczenia butelki przez zbyt mocne dociśnięcie. Typ butelki nie ma żadnego znaczenia, wszystko pięknie idzie.Ostatnia zmiana dokonana przez gwzd; 2014-05-15, 15:50.
Comment
-
-
Gretą kapslowałem 3 pierwsze warki i jedną cydru, w sumie ok 160-170 butelek. Z tego ucięło mi kilkanaście, nie mówiąc o tym że przy zaciskaniu prawie każda zgrzytała i tylko czekałem na charakterystyczny dźwięk miażdżonego szkła... Zamówiłem HD i teraz to prawdziwa bajka! Przed kupnem poczytałem o niej trochę, od razu nasmarowałem mechanizm czymś ala wd40, do tego delikatnie przejechałem głowicę papierem ściernym. Kapsluje aż miło! Polecam!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedziMam Grifo i działa świetnie, jedyny problem to konieczność regulacji wajchy przy różnej wysokości butelek.Ostatnia zmiana dokonana przez Darkman; 2014-06-03, 09:26.
Comment
-
Comment