herms, a wielkosć zaworów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • andrzejba
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2012.05
    • 50

herms, a wielkosć zaworów

witam
    Mam pytanie co do zaworów przy budowie systemu HERMS-a . Niektórzy z was piszą żeby stosować 3/4" ale jak czytam posty to większość stosuje 1/2" bo i tak mają pompki na gwinty 1/2". Czy stosując zawory 3/4", a pompki na gwint 1/2" nie zakłóci to pracy systemu.
    Zawsze można zawór nie otwierać do końca, ale czy to nie utrudnia pracy?. Względy ekonomiczne nie wchodzą w rachubę bo zawory 3/4" mam już kupione.
  • andrzejba
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2012.05
    • 50

Czyżby nikt z braci piwowarów nie miał Hermsa??????

Comment

• MiraS_5
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2005.07
      • 4

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andrzejba Wyświetlenie odpowiedzi
      witam
      Mam pytanie co do zaworów przy budowie systemu HERMS-a . Niektórzy z was piszą żeby stosować 3/4" ale jak czytam posty to większość stosuje 1/2" bo i tak mają pompki na gwinty 1/2". Czy stosując zawory 3/4", a pompki na gwint 1/2" nie zakłóci to pracy systemu.
      Zawsze można zawór nie otwierać do końca, ale czy to nie utrudnia pracy?. Względy ekonomiczne nie wchodzą w rachubę bo zawory 3/4" mam już kupione.
      Witam! Ja zastosowałem 1/2". Instalacja pracuje już trzeci rok. W międzyczasie dwa razy zmieniłem połączenia. Teraz instalacja jest z mieci 18mm i sprawdza się b. dobrze. Do podłoczenia pomp musiałem zrobic redukcję z elastyczych przewodów. Wyszło dobrze bo tłumią przy okazji drgania.
      Pozdrawiam MS

Comment

Przetwarzanie...
      X