Pilsy Jacera zdobywają nagrody w konkursach piw domowych - znaczy się metoda działa.
Lodówka i rozkład temperatury
Collapse
X
-
-
Jakie pilsy sa robione w ten sposób?Mniej książków więcej piwaComment
-
Jeżeli akurat mróz nie ścisnie to robię cichą w 10stC, bo taka jest a nie inna.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
Related Topics
Collapse
-
Nasz około-świąteczny rozkład jazdy ma się następująco:
- do 19.12 włącznie - działamy normalnie
- 20.12 - 01.01 - nieczynne, ale przyjmujemy zamówienia przez sklep
- 2. stycznia 2025 - działamy normalnie
- 6. stycznia 2025 - nieczynne - święto
- od 7. stycznia 2025 - działamy normalnie
-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
-
- Ostatnie wysyłki w 2023 r. wychodzą od nas 21. grudnia
- 22.12 - 01.01 - nieczynne
- Od 2. stycznia 2024 - działamy normalnie-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2023-12-18, 19:53 -
-
Witam serdecznie.
Właśnie zacząłem warzyć swoje pierwsze piwo.
Niestety nie pomyślałem o temperaturze, mianowicie aktualnie fermentator stoi w kuchni w temp 23 stopnie Celsjusza.
Z tego co widzę drożdże ładnie wzięły się do roboty bo ładnie bulgoczę przez rurkę....-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Mlejn, to kolejny ,wiejski, browarek, który powstał na skraju malutkiej wioski Rozstání oddalonej o niespełna osiem kilometrów od Moravská Třebová. Browar zajmuje część kompleksu starego młyna, który stoi tuż przy drodze, zaraz za torami kolejowymi i u podnóża górki Doubravice....
-
Channel: Czechy
-
-
Hejka!
jakiś czas temu przy którejś kolejnej warce obudził się we mnie instynkt inżyniera i pomyślałem sobie, że fajnie byłoby mieć urządzonko które logowało by temperaturę fermentacji w całym okresie fermentacji, tak żeby wiedzieć, czy zapewniam odpowiednie warunki...-
Channel: Sprzęt
2017-12-10, 17:54 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment