Pilsy Jacera zdobywają nagrody w konkursach piw domowych - znaczy się metoda działa.
Lodówka i rozkład temperatury
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mecedo Wyświetlenie odpowiedziJak robić, to robić to poprawnie techniczne. Przy takim podejściu z odpuszczaniem wszystkiego po kolei, to można w końcu dojść do fermentacji i leżakowania w 20 stopniach. Tylko czy to będzie jeszcze pils?
Jakie pilsy sa robione w ten sposób?Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Jeżeli akurat mróz nie ścisnie to robię cichą w 10stC, bo taka jest a nie inna.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment