Lodówka i rozkład temperatury

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #16
    Pilsy Jacera zdobywają nagrody w konkursach piw domowych - znaczy się metoda działa.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10785

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mecedo Wyświetlenie odpowiedzi
      Jak robić, to robić to poprawnie techniczne. Przy takim podejściu z odpuszczaniem wszystkiego po kolei, to można w końcu dojść do fermentacji i leżakowania w 20 stopniach. Tylko czy to będzie jeszcze pils?
      Nie przywiązuje uwagi do temp leżakowania. Zimą stoją w 0st a latem w 30.
      Jakie pilsy sa robione w ten sposób?
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • mecedo
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2013.08
        • 50

        #18
        Dlatego rada Jacera mnie podbudowała.
        Ale jednak 3 stopnie na cichej, to nie 8-10.

        Comment

        • jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

          #19
          Jeżeli akurat mróz nie ścisnie to robię cichą w 10stC, bo taka jest a nie inna.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          Przetwarzanie...
          X