Która chłodnica?
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Osobiście używam takiej jak z homebrewing. Podłączyłem zwykłym wężykiem igielitowym śr. 10 mm. Montaż ich do chłodnicy jest banalnie prosty, wystarczy nałożyć i zacisnąć zakręcaną obejmą, ewentualnie trytytką, a nawet kawałkiem druta. W tej z CP będziesz potrzebował jakieś końcówki do podłączenia z odpowiednim gwintem.
Więcej kombinowania będziesz miał z podłączeniem do jakiegoś kranu. Ja bezczelnie nakładam kawałek węża ogrodowego z przejściówką do cienkiego wężyka na kran w kuchni i śmiga.Comment
-
Z podłączeniem obu nie ma problemu, w końcówkę karbowanej wkręcasz nypel z drugiej strony może być wąż ze zwykłą końcówką ogrodową na 1/2"
Na tą z HB naciągam obcięty wąż od prysznica dalej tak samo( nypel, wąż z końcówką 1/2")Mniej książków więcej piwaComment
-
Ja używam takiej jak z homebrewing i sobie chwalę. Nie wiem czy karbowana z CP jest podobnie sztywną konstrukcją i czy karbowana powierzchnia nie utrudnia mycia, najlepiej jakby wypowiedział się ktoś kto takową posiada.
Comment
-
Ja zrobiłem sobie sam z miękkiej rurki miedzianej 10 mm. Kup którąkolwiek. Moja chłodzi brzeczkę 20 litrów do temp 25-28 stopni, tak do 20 minut. Myślę że każda z tych które podałeś chłodzi podobnie, więc nie ma debatować.Młody piwowarComment
Related Topics
Collapse
-
Witam. Mam na sprzedaż parę części z likwidowanego browaru domowego. Do cen należy doliczyć koszty wysyłki PP lub kurierem.
A najlepiej widziany odbiór osobisty w Zielonce k/ Warszawy. Fotki możliwe na PW.
Poniżej lista rzeczy z cenami:
1) Chłodnica karbowana...-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
-
Pozbywam się zestawu, który towarzyszył mi plus minus od początku przygody z piwowarstwem domowym, tj od połowy 2013 roku. Całość 500 złych, poszczególne elementy wycenione poniżej.
W skład zestawu wchodzą:- kociołek elektryczny Lidl LCD z rozwierconą dziurką i skręconym zaworem kulowym
-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
-
Channel: Belgia
-
-
Pidipivovar Pod Kalousem to obecnie bodajże najmniejszy spośród legalnie działających browarów w Czechach. Mieliśmy go odwiedzić jeszcze w marcu, ale ,corona, pokrzyżował nam plany
.
Browar znajduje się w małym prywatnym domku we wsi Žerotín. Kiedy podjechaliśmy pod bramę, nawet...-
Channel: Czechy
2020-07-16, 08:31 -
-
Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).
Ekstr. 15%
Alk. 6,0%
Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment