Która chłodnica?
Collapse
X
-
Osobiście używam takiej jak z homebrewing. Podłączyłem zwykłym wężykiem igielitowym śr. 10 mm. Montaż ich do chłodnicy jest banalnie prosty, wystarczy nałożyć i zacisnąć zakręcaną obejmą, ewentualnie trytytką, a nawet kawałkiem druta. W tej z CP będziesz potrzebował jakieś końcówki do podłączenia z odpowiednim gwintem.
Więcej kombinowania będziesz miał z podłączeniem do jakiegoś kranu. Ja bezczelnie nakładam kawałek węża ogrodowego z przejściówką do cienkiego wężyka na kran w kuchni i śmiga.
Comment
-
-
Z podłączeniem obu nie ma problemu, w końcówkę karbowanej wkręcasz nypel z drugiej strony może być wąż ze zwykłą końcówką ogrodową na 1/2"
Na tą z HB naciągam obcięty wąż od prysznica dalej tak samo( nypel, wąż z końcówką 1/2")Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Ja używam takiej jak z homebrewing i sobie chwalę. Nie wiem czy karbowana z CP jest podobnie sztywną konstrukcją i czy karbowana powierzchnia nie utrudnia mycia, najlepiej jakby wypowiedział się ktoś kto takową posiada.
Comment
-
-
Ja zrobiłem sobie sam z miękkiej rurki miedzianej 10 mm. Kup którąkolwiek. Moja chłodzi brzeczkę 20 litrów do temp 25-28 stopni, tak do 20 minut. Myślę że każda z tych które podałeś chłodzi podobnie, więc nie ma debatować.Młody piwowar
Comment
-
Comment