Bańka na mleko

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • genio96
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.07
    • 2

Bańka na mleko

Witam,
    mam 20 litrową bańkę na mleko. Zastanawiam się czy nadaje się do dojrzewania i rozlewu piwa (po dołączeniu kranika).
    Martwi mnie trochę materiał. Nie wiem z czego jest zrobiona (prawdopodobnie ze stali). Pokrywa była trochę zardzewiała ale udało mi się pozbyć tej rdzy. Co sądzicie o ewentualnej galwanizacji?
  • przemek18
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.06
    • 18

Za 17 zł kupisz na alledrogo fermentor plastikowy z rurką. Nie wiem czy jest sens ryzykować za te kilkanaście złotych nie znając dokładnie materiału

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Włochy, Falconara, Via della Repubblica, 9, Labirratorio
      pebejot
      Kolejny mały browar z kategorii restauracyjnych nad słonecznym wybrzeżem Adriatyku znajduje się w miejscowości Falconara.
      Miasto leży przy linii kolejowej nazywanej "Magistralą Adriatycką", prowadzącą z Mediolanu do Lecce.
      Dojazd pociągiem regionalnym z oddalonej od...
      2021-01-26, 14:21
    • kaczka116
      Wagabunda, Gryfie Mleko
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2019-10-25, 22:02
    • Petitpierre
      Moon Lark, Fences
      Petitpierre
      CDA, 6,9vol, też 4 chmiele, też z Lidl'a. Pierwsza kwestia kolor, piwo jest ciemno-bursztynowe, ani dark ani tym bardziej black! W zapachu żywiczne, ale troszkę kwaśne, czekolada hartowana, fondant, mleko z kawą, nawet w nucie dolnej więcej mleka i niestety tej kwaśności. W smaku bardzo wodnisty...
      2025-01-18, 09:26
    • Javox
      Arbor Ales, Massive Azacc
      Javox
      New England z alko 5.4%

Chmiele: Azacca, Citra, El Dorado.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
      Lacing - trochę było.
      Gaz - średni.
      Barwa - mleko, blady żółty.
      Aromat - multi cytrusy i pomarańczowy.
      Smak - słodkawe, cytrusy,...
      2024-09-19, 13:51
    • heckler
      Loučky, Loučky 1, Pivovar Fousek
      heckler
      U podnóża Železných hor leży malutka wioska Loučky. W lecie 2022 roku Jakub i Klára własnie tam otwierają malutki, rodzinny browarek.

Od głównej ulicy do browaru jest około 200 metrów. Mały domek ze sporym, zielonym ogrodem w strugach deszczu wyglądał bajkowo. Na...
      2023-06-14, 10:38
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...