Witam, jestem po pierwszych 5 warkach i po wielokrotnych degustacjach piw, stwierdzam, że moim problemem jest temperatura fermentacji. W APA miałem dużo estrów, w wicie okropną siarkę itp.
Moje pytanie jest o dobre urządzenie do utrzymywania stałej temperatury fermentacji. Czy lodówka styropianowa jest rzeczywiście dobrym rozwiązaniem na początek?
Przypomniał mi się filmik o Czesławie Dziełaku i jego metodach na Youtube:
tak jak zaznaczyłem, w 11 minucie jest pokazana Jego piwnica i sterownik do kontroli temperatury. Czy ktoś może wie, jak taki termostat jest zbudowany i ile kosztuje zbudowanie sobie takiego podobnego ?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
Moje pytanie jest o dobre urządzenie do utrzymywania stałej temperatury fermentacji. Czy lodówka styropianowa jest rzeczywiście dobrym rozwiązaniem na początek?
Przypomniał mi się filmik o Czesławie Dziełaku i jego metodach na Youtube:
tak jak zaznaczyłem, w 11 minucie jest pokazana Jego piwnica i sterownik do kontroli temperatury. Czy ktoś może wie, jak taki termostat jest zbudowany i ile kosztuje zbudowanie sobie takiego podobnego ?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
Comment