Uszczelnienie z polipropylenu.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Goodi
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2015.08
    • 8

Uszczelnienie z polipropylenu.

Czołem.
    W moim garze warzelnym przy spodzie znajduję się otwór na kranik. Aby efektywnie korzystać z gara uszczelniłem go watą oraz drewnianym korkiem. Po kilku miesiącach uszczelnienie zaczeło przepuszczać. Dzisiaj zastosowałem srubę i nakrętkę z PP. Proszę o podpowiedź czy PP nie zakazi mojego piwa.
    Pozdrawiam.
  • kostas
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2014.08
    • 212

W jakim sensie "zakazi"? Mówisz chyba o przeniknięciu niepożądanych substancji do brzeczki. Ja nie gotowałbym czegoś, co nie jest dopuszczone do takiego użycia, a śmie wątpić żeby nakrętka PP takie przeznaczenie miała.
    Browar Domowy El Greco na Facebooku

Comment

Related Topics

Collapse

• BenGar
      Fermentor z Browamatora - uszczelnienie pokrywki?
      BenGar
      Mam pytanie do użytkowników takiego fermentora, jak jest rozwiązane uszczelnienie pokrywki - chodzi o wykorzystanie fermentora do fermentacji cichej. Szukałem odpowiedzi na forum ... ale nie znalazłem.

Obecnie używam 20l pojemnika fermentacyjnego z "BIOWIN'u" i strasznie...
      2009-05-19, 19:33
    • agarth1979
      Osad w butelkach
      agarth1979
      Witam, przerobiłem już prawie 10 warek. Rozlewałem kilka razy do tych samych butelek. Oczywiście czyściłem je (pirosiarczyn) ale ciężko było mi umyć osady przy szyjce butelki. Jak Wy to robicie? Stosujecie te same butelki po wyczyszczeniu, czy za każdym razem macie nowe ( np. z koncerniaków...
      2017-02-22, 16:27
    • G-R-E-G
      [S] refraktometr,chłodnica karbowana, siatka 200µm, kapslownica,suszarka, balingomie
      G-R-E-G
      Witam. Mam na sprzedaż parę części z likwidowanego browaru domowego. Do cen należy doliczyć koszty wysyłki PP lub kurierem.
      A najlepiej widziany odbiór osobisty w Zielonce k/ Warszawy. Fotki możliwe na PW.

Poniżej lista rzeczy z cenami:
      1) Chłodnica karbowana...
      2016-12-18, 16:06
    • jkocurek
      Modyfikacja kapslownicy młotkowej
      jkocurek
      Witam.
      Skutkiem chyba wrodzonego sknerstwa zakupiłem kapslownice młotkową. Pięć butelek jakoś poszło ale szósta butelka pękając uświadomiła mi, że nie był to dobry pomysł. Kiedy pękła następna dałem sobie spokój z młotkiem i postanowiłem wymyślić coś innego, co wciśnie...
      2007-01-29, 20:20
    • Cheetaha
      fermentator - przezroczysty?
      Cheetaha
      Pierwszy post więc witam zamierzamy uwarzyć pierwsze piwko i mamy pytanie:
      na tej stronie:
      Kod:
      http://esencjesmaku.pl/pl/p/Zestaw-do-piwa-domowego-ES-Classic-browar-domowy/247
      możemy kupić zestaw z przezroczystym fermentatorem.. Czy przypadkiem nie powinien być on biały by nie...
      2015-08-02, 12:51
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...