Garnek na indukcje
Collapse
X
-
-
Czy naprawdę nie jest łatwiej kupić sobie żeliwny taboret za 120 zł wraz z butlą z gazem, i mieć spokój i o stan płyty indukcyjnej żony/kochanki/matki/teściowej, szybkość zagotowania się brzeczki oraz szeroko rozumianą oszczędność? Do tego dochodzi oczywiście mobilność takiego zestawu jakim jest butla+taboret. Ja wciąż nie jestem w stanie zrozumieć tych, którzy upierają się na warzeniu na indukcjiLast edited by kostas; 2016-05-31, 19:41.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kostas Wyświetlenie odpowiedziCzy naprawdę nie jest łatwiej kupić sobie żeliwny taboret za 120 zł wraz z butlą z gazem, i mieć spokój i o stan płyty indukcyjnej żony/kochanki/matki/teściowej, szybkość zagotowania się brzeczki oraz szeroko rozumianą oszczędność? Do tego dochodzi oczywiście mobilność takiego zestawu jakim jest butla+taboret. Ja wciąż nie jestem w stanie zrozumieć tych, którzy upierają się na warzeniu na indukcji- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzia przed postawieniem jeszcze trzeba przetrzeć podstawę z jakiś twardych pyłków lub ziarenek piasku, które mogłyby fajnie chrzęścić zagłębiając się w strukturę płyty
Comment
-
-
Temat stary - przedyskutowany już kilka razy na forum.
Gdybym przyniósł do mieszkania taboret i butlę gazową i zaczął coś przy tym majstrować, to zostałbym od razu wyautowany z tym całym ekwipunkiem przez moją panią. Ciekawy byłbym też reakcji sąsiadów na widok butli i taboretu targanych do mieszkania w bloku gdzie nie ma gazu.
Mobilność zestawu butla + taboret polega moim zdaniem na zasuwaniu do punktu napełniania po nowy gaz, dodatkowo lepiej mieć 2 butle, bo jak gaz się skończy w nocy, to gdzie to napełnić?
Moja kuchenka indukcyjna ważąca kilka kg jest natomiast spakowana w poręczną walizeczkę i transportuję ją jedynie do i z mojej piwnicy. Indukcji stacjonarnej (domowej) nie używam ze względu na słabszą moc i mniejsze pole grzewcze.
Pozdro
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG Wyświetlenie odpowiedziTemat stary - przedyskutowany już kilka razy na forum.
Gdybym przyniósł do mieszkania taboret i butlę gazową i zaczął coś przy tym majstrować, to zostałbym od razu wyautowany z tym całym ekwipunkiem przez moją panią.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG Wyświetlenie odpowiedziCiekawy byłbym też reakcji sąsiadów na widok butli i taboretu targanych do mieszkania w bloku gdzie nie ma gazu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG Wyświetlenie odpowiedziMobilność zestawu butla + taboret polega moim zdaniem na zasuwaniu do punktu napełniania po nowy gaz, dodatkowo lepiej mieć 2 butle, bo jak gaz się skończy w nocy, to gdzie to napełnić?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG Wyświetlenie odpowiedziMoja kuchenka indukcyjna ważąca kilka kg jest natomiast spakowana w poręczną walizeczkę i transportuję ją jedynie do i z mojej piwnicy. Indukcji stacjonarnej (domowej) nie używam ze względu na słabszą moc i mniejsze pole grzewcze.
Pozdro
Comment
-
-
kostas - jak masz inne pomieszczenia gospodarcze poza domem to zupełnie inna sprawa - odnosiłem się do ewentualnego używania taboretu i butli w mieszkaniu.
Są jeszcze inne względy decydujące o wyborze prądu elektr. - np. bezpieczeństwo - brak obawy o zgaśnięcie płomienia itd., także względy estetyczne.
Argument finansowy jest dla mnie bez znaczenia - nie mam dokładnego pojęcia ile kosztuje mnie ten prąd - ważna jest wygoda użycia - nie robię piwa dla zysku - w przeciwnym razie kupowałbym harnasia.
Jestem bardzo zadowolony z mojego zestawu, a porównanie piw musimy kiedyś zaaranżować przy bezpośrednim spotkaniu.
Bywaj
Comment
-
-
I co biedny ja student, mogę powiedzieć w tej sytuacji?
Ciekawa konfrontacja - Piwo z gazu vs Piwo z indukcji
PS Używałem tego zestawu także w domu. Płytki są całe jak do tej poryLast edited by kostas; 2016-06-01, 23:44.
Comment
-
-
Butla+taboret to jedyne rozsądne rozwiązanie. To co się stało z moją płytą będzie mi wypominane do końca życia przez żonę :P.
Comment
-
Comment