Cześć,
mój pierwszy post na forum, więc korzystając z okazji się przedstawię. Mam na imię Mateusz, mieszkam pod poznaniem. Pracuje w zakładzie produkującym herbatę w dziale utrzymania ruchu. Lubie od czasu do czasu wypić dobrą herbatę i piwo ale do sedna. Chciałbym zmierzyć się z piwowarstwem. Niestety mam problem z wyborem sprzętu. Fundusze które chciałbym na to przeznaczyć to 800zł. Z wszystkiego co potrzeba posiadam tylko kuchenkę gazowa
Zrobiłem listę rzeczy które wydaja mi się potrzebne, prosiłbym o weryfikacje doświadczonych forumowiczów.
1. Areometr piwowarski Alla France 0-35°Blg + cylinder pomiarowy
2. 2xTermometr
3. 2x fermentator (z kurkiem, z kurkiem i rurką do rozlewania)
4. Mieszadło z tworzywa
5. Kadź filtracyjna
6. Kapslownica stołowa HEAVY DUTY + kapsle + butelki
7. Garnek 30L
8. Reduktor osadów.
9. Środek dezynfekcyjny
10. Wskaźnik skrobi
11. Szczotka do butelek
12. Chłodnica zanurzeniowa
13. Surowce na pierwszą warkę
mój pierwszy post na forum, więc korzystając z okazji się przedstawię. Mam na imię Mateusz, mieszkam pod poznaniem. Pracuje w zakładzie produkującym herbatę w dziale utrzymania ruchu. Lubie od czasu do czasu wypić dobrą herbatę i piwo ale do sedna. Chciałbym zmierzyć się z piwowarstwem. Niestety mam problem z wyborem sprzętu. Fundusze które chciałbym na to przeznaczyć to 800zł. Z wszystkiego co potrzeba posiadam tylko kuchenkę gazowa
Zrobiłem listę rzeczy które wydaja mi się potrzebne, prosiłbym o weryfikacje doświadczonych forumowiczów.
1. Areometr piwowarski Alla France 0-35°Blg + cylinder pomiarowy
2. 2xTermometr
3. 2x fermentator (z kurkiem, z kurkiem i rurką do rozlewania)
4. Mieszadło z tworzywa
5. Kadź filtracyjna
6. Kapslownica stołowa HEAVY DUTY + kapsle + butelki
7. Garnek 30L
8. Reduktor osadów.
9. Środek dezynfekcyjny
10. Wskaźnik skrobi
11. Szczotka do butelek
12. Chłodnica zanurzeniowa
13. Surowce na pierwszą warkę
Comment