Pierwsza warka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• RomaNzRumunii
    Pierwszy brewkit fermentacja cicha
    RomaNzRumunii
    Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
    2021-01-25, 20:25
  • Zaiksik
    Trudne początki
    Zaiksik
    Witam
    Nie jestem pewien czy jest to dobre miejsce na takie pytania,ale spróbuję...najwyżej admin mnie gdzieś przekieruje...
    Jestem całkowitym nowicjuszem jeśli chodzi o warzenie piwa, naoglądałem się filmów pewnego Pana i cóż... pierwsza warka z brewkitu nastawiona...
    Wszystko...
    2024-08-27, 17:13
  • dadek
    Domaniewek, Starego Browarnika 2, Browar Jabeerwocky
    dadek
    Duuużo wody w rzece Utracie upłynęło nim Browar Jabeerwocky wreszcie podjął produkcję piwa. Różne czynniki wpłynęły na to opóźnienie, generalnie są one znane ludziom z piwnej branży, więc nie będę się nimi tu zajmował. W każdym razie dużym zaskoczeniem było dla mnie gdy we wrześniu...
    2022-09-22, 23:52
  • Pancernik
    Giżycko, Pierkunowo 36, Browar Stranda
    Pancernik
    Zachęcony informacjami na forum oraz stroną internetową Browar Stranda, zdecydowałem się wyeksplorować (na szybko) temat.
    Browar restauracyjny Stranda mieści się na peryferiach Giżycka , zaraz za rogatkami, gdzie kończy się asfalt i zaczyna się dojazd do mariny o tej samej nazwie....
    2023-07-24, 09:29
  • tomaszjanczyk
    Pierwsza próba - pytanie na CITO
    tomaszjanczyk
    Jestem nowy, więc po pierwsze witam wszystkich serdecznie.

W skrócie. Pierwsza próba zrobienia piwa. Brewkit + słód. Fermentor, nastaw 23l.

Zaczynałem około 16:00.

Zagotowałem brewkit + słód, rozrobiłem z zimną wodą do 23l. W międzyczasie uwodniłem...
    2020-04-22, 09:46
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...