Mieszadło magnetyczne - potencjometr

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szalkos
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2017.01
    • 14

Mieszadło magnetyczne - potencjometr

Cześć, na start zaznaczam, że z fizyki jestem totalną nogą i moje pytanie może być idiotyczne dla kogoś znającego temat, ale potrzebuję się upewnić, otóż...
    Buduję mieszadło magnetyczne, a dokładnie zbieram kompontenty i mam zagwozdkę.
    RadioShack 25-Ohm 3-Watt Rheostat - to jest potencjometr z instrukcji na podstawie której buduję, ale w polskiej sieci znalazłem tylko potencjometr taki Potencjometr 3W 20K ohm liniowy WX14-12 . Czy 25 Ohm (wiem, że to opór) jest równe 20k Ohm i po prostu w pierwszym przypadku (k - tysiące) zostało pominięte czy jest to tak kolosalna różnica 25 a 20 tysięcy?
  • Czarny1975
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2017.07
    • 8

25 Om a 25 kOm jest różnica kolosalna, 3 rzędy wielkości...

Comment

Related Topics

Collapse

• zasada
      [SPRZEDAM} Zestaw zacierno-warzelny (Lidl, zawór, mieszadło, emalia, chlodnica)
      zasada
      Pozbywam się zestawu, który towarzyszył mi plus minus od początku przygody z piwowarstwem domowym, tj od połowy 2013 roku. Całość 500 złych, poszczególne elementy wycenione poniżej.

W skład zestawu wchodzą:
      • kociołek elektryczny Lidl LCD z rozwierconą dziurką i skręconym zaworem kulowym
      ...
      2021-04-06, 12:43
    • PietrekL
      Buduję sterownik, potrzebuję pomocy
      PietrekL
      Witam.
      Nie chciałem zakładać nowego tematu, by nie zaśmiecać forum, a że tematyka zbliżona to pomyślałem, że podłączę się pod temat mat_bro. Mam nadzieję, że nie ma nic za złe, przy okazji jego temat udzielił mi kilka odpowiedzi na moje pytania.

Buduję i programuję kontroler...
      2018-08-26, 14:03
    • muchor
      jakieś wskazówki, z czego zrobić mieszadło do garnka zaciernego?
      muchor
      Cześć,

Postanowiłem dokonać naturalnego przejścia z brewkitów na zacieranie i warzenie, zakupiłem garnek do pasteryzacji a la Lidl i teraz będę go powoli przystosowywał. Chcę zacząć od mieszadła - widziałem kilka fajnych projektów, ale przydałby się jakiś dobry i konkretny...
      2019-07-31, 12:12
    • k_s
      Różnica pomiędzy belgijskimi drożdżami
      k_s
      Witam,
      Ostatnio zrobiłem belgijskiego dubbla na FM27. Piwo jest dobre, w smaku jest dużo śliwki. Chciałbym również zrobić piwa na innych belgach i stąd moje pytanie:
      Jaka będzie różnica w smaku piwa fermentowanego drożdżami belgijskimi FM25, FM26 i FM27?
      2018-05-10, 15:12
    • Shooter_PL
      Mieszadło magnetyczne
      Shooter_PL
      Witam.
      Mam do zaoferowania mieszadło magnetyczne z regulacją obrotów, do starterów.
      Mieszadło w komplecie z zasilaczem i rdzeniem magnetycznym 6x20mm.
      Gotowe do natychmiastowej pracy.
      Zaznaczam, że w naczynie należy zaopatrzyć się samodzielnie.
      Widok ogólny
      ...
      2013-02-07, 14:11
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...