Witam, przerobiłem już prawie 10 warek. Rozlewałem kilka razy do tych samych butelek. Oczywiście czyściłem je (pirosiarczyn) ale ciężko było mi umyć osady przy szyjce butelki. Jak Wy to robicie? Stosujecie te same butelki po wyczyszczeniu, czy za każdym razem macie nowe ( np. z koncerniaków ) ? Czy przez te resztki osadu piwo zakazi się na bank czy raczej to bez znaczenia? Tak, wiem, że po chmieleniu trzeba mieć wszystko higienicznie czyste itd. ale jak to jest w praktyce? Pozdrawiam.
Osad w butelkach
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Dzień dobry wszystkim.
Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Cześć,
Sprzedam sprzęt domowy:
18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2023-07-27, 18:05 -
-
Cześć,
dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...5 Photos-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Cześć, mam pytanie odnośnie butelek do piwa.
Obejrzałem ostatnio Kopyra i wspomniał w nim o cenie butelek.
Dla mnie jest to kosmos, tzn. cena.
Proszę mi wytłumaczyć, w jaki sposób zaopatrują się browary w butelki. Rozumiem, że składają zamówienie do huty i ta dostarcza...-
Channel: Słup ogłoszeniowy
-
-
Kupię butelki przedwojennego browaru parowego Z. Radzymiński / Sukcesorzy z Radzymina.
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2024-07-10, 01:11 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment