Możliwości chłodnicy na 30l (średnica 215mm) przy chłodzeniu w garnku o pojemności 50

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • JanmeneL
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2017.05
    • 1

Możliwości chłodnicy na 30l (średnica 215mm) przy chłodzeniu w garnku o pojemności 50

Witam, rozpoczynam przygodę z warzeniem ze słodów i skłądam się do kupna garnka o pojemności 50 litrów. Wiele osób pisało że jest dużo bardziej praktyczny niż taki np 30 litrów. Posiadam już jednak chłodnicę : https://browamator.pl/chlodnica-zanu...x-215,3,5,2430 przystosowaną do garnka 30l. Pytanie brzmi: czy tempo chłodzenia brzeczki np. 40 litrów będzie dużo wolniejsze? Czy lepiej jednak kupić mniejszy garnek 30l. ?

Related Topics

Collapse

• Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 20:57
  • heckler
    Počátky, Počátky 36, Pivovar Počátky
    heckler
    Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
    Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...
    2023-06-15, 11:52
  • heckler
    Žerotín, Žerotín 101, Pidipivovar Pod Kalousem
    heckler
    Pidipivovar Pod Kalousem to obecnie bodajże najmniejszy spośród legalnie działających browarów w Czechach. Mieliśmy go odwiedzić jeszcze w marcu, ale ,corona, pokrzyżował nam plany .
    Browar znajduje się w małym prywatnym domku we wsi Žerotín. Kiedy podjechaliśmy pod bramę, nawet...
    2020-07-16, 08:31
  • SielskieWzgorze
    Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
    SielskieWzgorze
    Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
    ...
    2024-02-19, 09:28
  • bastion
    Ukraina, Ivano - Frankivsk, Wowczyniecka 196, Good Brewery.
    bastion
    Można powiedzieć że dawny Stanisławów jest potęgą piwną w tej części Ukrainy.
    Mikrusów do wyboru do koloru. Duże i małe. W ciągu kilkudniowej wizyty tam, miałem możliwość zobaczenia większości z nich.

Pierwszym i chyba najciekawszym był Good Brewery.
    Położony...
    2022-10-28, 20:21
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...