Desprej w fermentorze

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pegazus300
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2018.03
    • 39

    Desprej w fermentorze

    Hej. Przy przelewaniu na cichą, pobierałem próbkę chochlą zdezynfekowaną desprejem (ale jeszcze mokrą od niego) ponadto zdezynfekowałem pokrywkę desprejem i z tej pokrywki kilka/kilkanaście kropel despreja wpadło do fermentora. By tego było mało zassało mi z rurki trochę despreja do fermentora gdy go przenosiłem (błędy nowicjusza).

    Czy mam się czego obawiać? Czy ten desprej w podanej przeze mnie dawce może zaszkodzić piwu, albo być groźny dla zdrowia?
    Last edited by pegazus300; 2018-04-15, 20:50.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10781

    #2
    ja sikam fermentor jakimś środkiem na alkoholu( nie wiem co to) i żyje
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • pegazus300
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2018.03
      • 39

      #3
      Jakby to był czysty spiryt, to bym się nie przejmował, ale w desperju są jeszcze dwa inne składniki, a że się na tym nie znam i nie mogę znależć w necie informacji o ich szkodliwości to pytam.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X