Zapytanie o elektryczny kociołek

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tadzo
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.09
    • 34

    #16
    Mieszac będę ręcznie, z uzyciem falszywego dna.duzo obaw bo to pierwsza warka z zacieraniem ale cóż pewnie błędów się nie ustrzegę.

    Comment

    • tadzo
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.09
      • 34

      #17
      Jedno z moich spostrzezen dla tych którzy maja zamiar zakupić taki rodzaj kociołka warzelnego. Filtr typu bazooka ktory znajduje sie w zestawie wg mnie nie zdaje egzaminu przy oddzielaniu chmielin gdyż strasznie się zapycha. Wspomagalem sie lyga piwowarska oraz przepuszczalem dodatkowo filtrowalem przez siateczke do gotowania chmielu

      Comment

      • zebediach
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.03
        • 96

        #18
        Dorzucę jedno pytanie. Czy za pomocą takiego urządzenia https://allegro.pl/kociol-warzelny-4...612179734.html będzie można bez problemu zrobic porter?
        Czy pompka da radę?
        Zastanawiam się nad zakupem, ale jeśli nie wytrzyma pompa albo sito z powodu ciężaru ziarna to poszukam czegoś innego.

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10781

          #19
          chcesz kupić by robić same portery?
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • zebediach
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2012.03
            • 96

            #20
            Nie. Chcę robić przede wszystkim jasne ale porter tez jest w kalendarzu.

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10781

              #21
              NA fb jest grupa poś2więcona takim kociołkom. Moim zdaniem będzie ciężko z tym porterem, chyba że dodasz ekstrakt lub mocno wygotujesz
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • zebediach
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2012.03
                • 96

                #22
                Dzięki. Nie mam fejsa, niestety nie zajrzę tam. Najwyżej zrobię tak jak mówisz, albo będę zacierać dwie połówki. Poszukam też jeszcze, może coś się znajdzie w zakamarkach internetu.

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10781

                  #23
                  Ktoś tam napisał ostatnio że zatarł 4kg słodu a następnie w tej brzeczce zatarł kolejne 4 kg
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19269

                    #24
                    To akurat się da i robi się to przy dużych balingach, ale w innym przypadku to zawracanie gitary i strata czasu.

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X