Witam.
Nie chciałem zakładać nowego tematu, by nie zaśmiecać forum, a że tematyka zbliżona to pomyślałem, że podłączę się pod temat mat_bro. Mam nadzieję, że nie ma nic za złe, przy okazji jego temat udzielił mi kilka odpowiedzi na moje pytania.
Buduję i programuję kontroler oparty o Arduino do kotła warzelnego (model w skali) ideowo oparty na kotle Speidel Braumeister.
Chciałem zadać forumowiczom kilka pytań.
Czy jako literatura do pracy dyplomowej nada się kwartalnik Piwowar artykuły:
Uwarzone własnoręcznie - Andrzej Sadownik - Piwowar nr0
Maszyna do piwa - Ziemowit Fałat - Piwowar nr3
Czy warzenie piwa w domu jest legalne? - Krzysztof Lechowski - Piwowar nr4
Speidel Braumeister - wygoda kosztuje - Dorota Chrapek - Piwowar nr4
Ważne! Chłodzenie brzeczki w browarze domowym - Piotr Wypych - Piwowar nr5
Gotowanie i chmielenie - Piotr Wypych - Piwowar nr7
oraz książka Monk Simon ARDUINO DLA POCZĄTKUJĄCYCH. PODSTAWY I SZKICE.
Czy znajdę jeszcze jakieś pozycje o piwowarstwie od strony technologicznej (samego procesu i maszyn).
Z pytań technicznych.
Czy do takiego urządzenia nada się grzałka od pralki/zmywarki ~1kW? Czy pomiar odczynu PH jest przydatną funkcją? Ile jest potrzebnych przerw przy warzeniu i na czym one polegają, jaki powinien być czas ich trwania?
Czy miałby ktoś możliwość udostępnić mi powyższe artykuły z Piwowara w formacie PDF?
Nie chciałem zakładać nowego tematu, by nie zaśmiecać forum, a że tematyka zbliżona to pomyślałem, że podłączę się pod temat mat_bro. Mam nadzieję, że nie ma nic za złe, przy okazji jego temat udzielił mi kilka odpowiedzi na moje pytania.
Buduję i programuję kontroler oparty o Arduino do kotła warzelnego (model w skali) ideowo oparty na kotle Speidel Braumeister.
Chciałem zadać forumowiczom kilka pytań.
Czy jako literatura do pracy dyplomowej nada się kwartalnik Piwowar artykuły:
Uwarzone własnoręcznie - Andrzej Sadownik - Piwowar nr0
Maszyna do piwa - Ziemowit Fałat - Piwowar nr3
Czy warzenie piwa w domu jest legalne? - Krzysztof Lechowski - Piwowar nr4
Speidel Braumeister - wygoda kosztuje - Dorota Chrapek - Piwowar nr4
Ważne! Chłodzenie brzeczki w browarze domowym - Piotr Wypych - Piwowar nr5
Gotowanie i chmielenie - Piotr Wypych - Piwowar nr7
oraz książka Monk Simon ARDUINO DLA POCZĄTKUJĄCYCH. PODSTAWY I SZKICE.
Czy znajdę jeszcze jakieś pozycje o piwowarstwie od strony technologicznej (samego procesu i maszyn).
Z pytań technicznych.
Czy do takiego urządzenia nada się grzałka od pralki/zmywarki ~1kW? Czy pomiar odczynu PH jest przydatną funkcją? Ile jest potrzebnych przerw przy warzeniu i na czym one polegają, jaki powinien być czas ich trwania?
Czy miałby ktoś możliwość udostępnić mi powyższe artykuły z Piwowara w formacie PDF?
Comment