Sklepy ze sprzętem

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jester_
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2003.10
    • 88

Ja złożyłem zamówienie w Biowinie 11 listopada (2 gotowce Coopers, 2 termometry, wężyk z pompką, rurka fermentacyjna). Po 10 dniach, ponieważ nic się nie działo, wysłałem maila, na którego dostałem odpowiedź, że "czas realizacji zamówienia to ok. 1,5 tygodnia".
    Przesyłkę otrzymałem 4 grudnia - jak sprawdziłem, nadana została 2 grudnia, tj. dokładnie 22 dni od złożenia zamówienia...
    Sami oceńcie, czy jest to czas do zaakceptowania - bo ja przed następnym złożeniem zamówienia w ich sklepie mocno się zastanowię.

Dodam jeszcze, że na stronie sklepu nie ma ŻADNEJ informacji o terminach realizacji zamówień, więc nawet nie bardzo mogę się kłócić.

Comment

• oryks
      Porucznik Browarny Tester
      • 2002.01
      • 297

Faktycznie funkcjonalnie strona Biowinu jest bardzo ... skromna.
      Jednak co do sprawności obsługi (tylko 2 zamówienia) nie mam zastrzeżen. Otrzymywałem paczki po 3-4 dniach. Może dlatego, że po złożeniu zamówienia tego samego lub nastepnego dnia dzwonię z pytaniem czy je otrzymali, kiedy będzie, itd, itp, wiadomo miło i grzecznie.
      A, w jednej paczce nawet prezencik się znalazł.

Comment

• jester_
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2003.10
        • 88

oryks napisał(a)
        Otrzymywałem paczki po 3-4 dniach. Może dlatego, że po złożeniu zamówienia tego samego lub nastepnego dnia dzwonię z pytaniem czy je otrzymali, kiedy będzie, itd, itp
        ... a może dlatego, że Bydgoszcz jest trochę bliżej Łodzi niż Elbląg
        A na poważnie - mam do Biowinu nie tyle pretensje o to, że tak długo to trwało, ile o to, że nie dostałem żadnej informacji czy wyjaśnienia co do przyczyn opóźnienia. Bo jeśli powodem był np. brak w magazynie jednego z elementów zamówienia, być może byłbym skłonny z niego zrezygnować w zamian za szybszą dostawę reszty.
        Pamiętam, jak kiedyś zamawiałem kilka płyt w Merlinie: ponieważ jednej z nich aktualnie nie mieli, zgodziłem się na przesłanie pozostałych, a brakującą wysłali mi jakiś czas później (bez kosztów przesyłki!) - i takie postępowanie rozumiem.

A co do potwierdzania zamówienia przez telefon, to nie przyszło mi to do głowy, skoro dostałem mailem potwierdzenie przyjęcia zamówienia do realizacji.

Comment

• pawcio1
          • 2003.03
          • 363

oryks napisał(a)
          Faktycznie funkcjonalnie strona Biowinu jest bardzo ... skromna.
          Jednak co do sprawności obsługi (tylko 2 zamówienia) nie mam zastrzeżen. Otrzymywałem paczki po 3-4 dniach. Może dlatego, że po złożeniu zamówienia tego samego lub nastepnego dnia dzwonię z pytaniem czy je otrzymali, kiedy będzie, itd, itp, wiadomo miło i grzecznie.
          A, w jednej paczce nawet prezencik się znalazł.

Kolega tu lobbing uprawia, chyba komisję jkąś powolamy!!
          A czy fakt prezentu został zgloszony do US??

Comment

• oryks
            • 2002.01
            • 297

Mam nadzieję, że to zostanie w gronie forumowiczów !

Comment

• burar
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2003.09
              • 238

Prezentów o wartości nie przekraczającej 76 zł brutto nie trzeba zgłaszać - nie podlegają opodatkowaniu od darowizn.
              Grodziski Browar Domowy

Comment

• Adaśko
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2003.12
                • 19

Wyczytałem gdzieś na forum,że artykuły BIOWINu mozna dostać w Warszawie w Praktikerach. Wiecie jakie są ceny? Dużo drożej niż w katalogu na stronie Biowinu?
                Pierwszy piwowar browaru "BARREL STONE BREWERY" przeciwstawia się fiskusowi i już nie płaci haraczu :p!!!

Comment

• arzy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.06
                  • 2814

Nie wiem czy to czytałeś. Znajdziesz tam ceny.
                  "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  Bractwo Piwne
                  Skład Piwa
                  Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• cielak
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.03
                    • 2890

Mam pytanie do Kolegów piwowarów. Czy lepiej kupić taki zestaw z Browamatora, czy skompletować osobno. A i czy lepiej kupić np: w OBI, czy przez internet z np. browamatora

2. Zestaw BROWAMATOR Super Start

SEPTEMBERFEST 2004: teraz do każdego zestawu Super Start brew-kit Browamator Jasne Pełne lub Ciemne GRATIS !

"Super Start": Masz tu wszystko, co potrzebne do wygodnego warzenia piwa ze wszystkich rodzajów surowców, przez wiele lat. Dwa fermentory, areometr ze skalą Ballinga, kapslownica, menzurka, termometr, węże i rurki do rozlewu butelkowego, kapsle i środki dezynfekujące, lejek, myjka, łyżka piwowarska i szczegółowa instrukcja - wszystko w jednym zestawie.
                    "Super Start" - Twój browar będzie gotowy w 15 minut po rozpakowaniu pudełka !

Z góry DZIĘKI!!
                    Attached Files
                    Last edited by cielak; 2004-09-10, 21:28.
                    zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• cielak
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.03
                      • 2890

Dzięki już wiem!
                      No to do dzieła!
                      zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

Przetwarzanie...
                      X