jakieś wskazówki, z czego zrobić mieszadło do garnka zaciernego?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • muchor
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2019.04
    • 12

jakieś wskazówki, z czego zrobić mieszadło do garnka zaciernego?

Cześć,

Postanowiłem dokonać naturalnego przejścia z brewkitów na zacieranie i warzenie, zakupiłem garnek do pasteryzacji a la Lidl i teraz będę go powoli przystosowywał. Chcę zacząć od mieszadła - widziałem kilka fajnych projektów, ale przydałby się jakiś dobry i konkretny opis, co i jak. Macie jakiś taki link? Szukałem tutaj i na piwo.org - jest sporo informacji, ale takiej jednej instrukcji DIY nie znalazłem.

Thank you from the mountain czyli dziękuję z góry.

Related Topics

Collapse

• etman
    Piwowar nr 51
    etman
    Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
    2024-12-10, 18:48
  • zasada
    [SPRZEDAM} Zestaw zacierno-warzelny (Lidl, zawór, mieszadło, emalia, chlodnica)
    zasada
    Pozbywam się zestawu, który towarzyszył mi plus minus od początku przygody z piwowarstwem domowym, tj od połowy 2013 roku. Całość 500 złych, poszczególne elementy wycenione poniżej.

W skład zestawu wchodzą:
    • kociołek elektryczny Lidl LCD z rozwierconą dziurką i skręconym zaworem kulowym
    ...
    2021-04-06, 12:43
  • Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 20:57
  • heckler
    Co zrobić z puszkami?
    heckler
    Po wypiciu piw z jedynego, czeskiego minibrowaru rozlewającego piwa do puszek mam dylemat co z nimi zrobić . Do kosza, czy może ktoś ze zbieraczy reflektuje na takowe ,skarby,?
    Praktycznie wszystkie wzory posiadam podwójnie....
    2019-10-14, 08:22
  • e-prezes
    Amber, Po godzinach bezalkoholowy Porter Bałtycki
    e-prezes
    alk. poniżej 0,5; ekstrakt 10,1 °; cena 7,99 PLN w Żabkach

Zapewne pod kątem Baltic Porter Day. Niestety mam mieszane uczucia, bo mnie nie smakuje. Już sam pomysł, że takie piwo może być bezalkoholowe budzi wątpliwości kto tu wprowadza klienta w błąd. Owszem były lajtowe wersje...
    2024-12-03, 22:18
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...