Miałem sobie kupić takie, ale zrezygnowałem. Powody jak wyżej - trudność w umyciu. Do fermentacji cichej mozna wykorzystać, bo osady drożdżowe łatwo się usuwają.
Fermentory
Collapse
X
-
Czy ktoś miał okazję widzieć lub stosować to cudo ??? http://www.vvessel.com/product.html cena co prawda zwala z nóg ale pomysł wydaje się niezły.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzyspxTomasz
"Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bartektynFajna rzecz, tylko ciekawe ile to kosztuje i jaka jest pojemność tego cudaTomasz
"Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.
Comment
-
-
Plastykowe beczki spożywcze
A ja się ostatnio w całości przerzuciłem na niebieskie beczki plastykowe po koncentratach spożywczych. Mają atesty spożywcze (służą do kiszonek oraz do przechowywania innych produktów w dużych ilościach). Są łatwe do mycia. Mają wygodne rączki. Są też tanie. Można je dostać na allegro nawet poniżej 10 zł jak się obserwuje często ich pojawianie. Ja do moich domontowałem zawory kulowe 1/2 cala z kranikami spustowymi i już trzecią warkę fermentuję za ich pomocą. Razem wyszły mnie 2 x beczka po 12 zł +przesyłka 8 zł + 2 x zawór po 11 zł = 54 zł za dwa kompletne fermentory Zamieszczam zdjęcie z Allegro ale jak będę miał aparat to zamieszczę jak wyglądają z kranikami. Ja używam 30-litrowych.
Comment
-
-
Tani i wygodny patent Shlangbauma
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumZamieszczam zdjęcie z Allegro ale jak będę miał aparat to zamieszczę jak wyglądają z kranikami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumNo i zamieszczam ładną czystą beczkę, którą używam do fermentacji z ładnym, czystym i wygodniejszym kranikiem niż te w wiadrach z BA.
Comment
-
Comment